Yerel seçim kavgasında yeni perde! Meral Akşener 'Ayrı aday çıkaracağız' dedi: CHP'li Bülent Tezcan'dan destek niteliğinde açıklama geldi

26 Ağustos'ta 'her parti ayrı girsin' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yerel seçim çıkışı geldi. "İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen İYİ Parti lideri, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından 8'li koalisyon cadı kazanı gibi kaynadı. Her ilde farklı aday çıkarma kararı ve CHP'ye yönelik eleştirilerini CHP Milletvekili Bülent Tezcan katıldığı canlı yayında yorumladı. Tezcan, Akşener'in sözleri o günün koşullarında ele almak gerektiğini ifade ederken, yapılan açıklamalara çok odaklanılmaması gerektiğini ifade etti. Akşener'in "Hiç ittifak kurmayacağız" demediğini dile getiren Tezcan "Yeni ittifak modelleri geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 19:01 Güncelleme 08 Eylül 2023, 19:50
Yerel seçim kavgasında yeni perde! Meral Akşener ’Ayrı aday çıkaracağız’ dedi: CHP’li Bülent Tezcan’dan destek niteliğinde açıklama geldi

İÇİNDEKİLER

"İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen İYİ Parti lideri, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı.

"İTTİFAK SİSTEMİ İÇİNDE YER ALMAMAYA KARARLIYIZ"
İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diye konuşmuştu.

"CHP'NİN ADAYINI SEÇTİRMEK İÇİN KURMADIK"
Akşener İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısında aday çıkaracaklarını belirtirken "Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yaparken kaybetmeyi göze aldıklarını ifade etti.



BELKİ BİZİMKİ SEÇİLECEK
Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yaptı.



"YOLLARI AÇIK OLSUN"
Akşener'in bu sözleri sonrası CHP'li isimlerde de üst üste tepkiler gelidi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Ben oradan yapılan açıklamalarla ilgili konuşursam, bu milletin aklını iyice karıştırır. Madem kendi yollarında yürüyecekler, biz de onlara yolları açık olsun diyoruz. O zaman miletimiz de düşünecektir ne yapacağını..." dedi.

GÜVEN ORTAMINI ZEHİRLEDİLER
CHP'li isimler sonrası Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci de Akşener'i sert sözlerle hedef aldı."Vatandaşa 6'lı masanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Akşener'in masadan kalkmasıyla toplumun masaya olan güveni yerle bir oldu. Akşener önce kendi partisini sorgulamalı. Anketlerden bahsediyorlardı. Güven ortamını zehirlediler. Kendisini hesaba çekmeden herkesi suçlamak siyasiyi ahlaka uygun değildir."



GEÇMİŞİ SIFIRLAYIP ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR
Sürekli yeni açıklamalar yapıyor. Biz tek gireceğiz diyorlar. Sonra geri dönüş oldu. Vatandaşı bırak bizim kafamız karıştı. Daha mantıklı çerçevede açıklamalar yapılması gerekiyor. Adaylık konusunda farklı gündemler vardı.
Adaylığın Kılıçdaroğlu'na doğru gittiğini görüyorduk. Madem istemiyordunuz masadan kalksaydınız. Akşener bu sorumluluğu üstlenmek istemedi. Geçmişi sıfırlayıp kendi önüne açmaya çalışıyor."
dedi.

İYİ PARTİ'DEN YANIT GECİKMEDİ
İYİ Partinin aday çıkarması durumunda Ankara ve İstanbul'un kaybedilme ihtimali sorulan Dervişoğlu, "Mansur Bey ve İmamoğlu'nun amiri Kılıçdaroğlu'dur. Kazanacaklarına inandığımız bu iki önemli figürün belediye başkanlığını kazanmaları noktasında kaygıları olmayacaktır diye düşünüyorum." diye cevap verdi.



"KİMSE BİZE YOL HARİTASI ÇİZMEYE KALKMASIN"
Dervişoğlu ayrıca "Yeterlilik sahibi etkin adaylarımızla aziz milletimizin terazisine çıkıp tartılmak arzusundayız. Önümüze çıkacak engellerle ilgili de hazırlık yapıyoruz. Hiç kimse İYİ Parti'ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın" diyerek CHP'ye göndermede bulundu.



CHP Milletvekili Bülent Tezcan katıldığı canlı yayında Akşener'in aldığı ittifak kararını değerlendirdi.

"SÖZLERİ O GÜN KOŞULLARINDA ELE ALIN"
Siyasette "geri dönülmez yola girildi, köprüler atıldı" yaklaşımlarını gerçekçi bulmuyorum. Siyasette söylenen sözleri o günün koşullarında ele almak lazım. Yerel seçimlere daha çok var. Akşener'in açıklamaları sonrası tartışmalar da yükseldi. Yapılan açıklamalara çok odaklanılmamalı. İttifaklar partileri kimliksizleştirmemeli ve aynılaştırmamalı. Bu hatayı yapıyoruz. Aynı çizgide olmak zorunda değiliz.

AKŞENER "HİÇ İTTİFAK KURMAYACAĞIZ" DEMEDİ
İttifak konusunda konuşmak erken. Bundan sonra köprüler atıldı demek yanlış. Akşener'in sözlerini "2019'daki gibi bir ittifak sistemi olmayacak" tarzında okuyorum. Hiç ittifak kurmayacağız demiyor Akşener.

"YENİ İTTİFAK MODELLERİ GELİŞTİRECEĞİZ"
Bütün belediye başkanlarımız çok başarılı. İttifak sistemi kurulmasa bile yerelde belediye başkanların seçmende büyük bir ittifak oluşturabilir. Seçmen kendi arasında bir ittifak yaratabilir. Yeni ittifak modelleri geliştireceğiz. Yerelde lokal ittifakları kurmak daha kolay olur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN