İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu fondaş HALK TV'yi korumaya devam ediyor! Kaçak kata tam gaz devam

Halk TV’nin patronu Cafer Mahiroğlu, Boğaz manzaralı villasındaki kaçak kata göz göre göre devam ediyor. Usulsüzlüğü tahta perdeyle gizlemeye çalışan Mahiroğlu’nun arkasında İBB var.İşte skandal olayın detayları...

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 06:55 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:02
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu fondaş HALK TV’yi korumaya devam ediyor! Kaçak kata tam gaz devam

İÇİNDEKİLER

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, İstanbul Sarıyer'de Boğaz manzaralı villasındaki kaçak inşaat çalışmasına tam gaz devam ediyor. Geçen yıldan bu yana gündeme getirdiği kaçak kat skandalında yeni gelişme yaşandı.



Mahiroğlu, Sarıyer ilçesi Kireçburnu İsak Sokak'taki İzmirli Villaları sitesinde yer alan Boğaziçi öngörünümüne sahip villasına kaçak kat çıkma ısrarını sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül'deki denetiminde kaçak yapılaşmanın devam ettiğini tutanak altına almış, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak yıkım işlemleri yapılması gereğini bildirmişti.



Ancak İBB yönetimi herhangi bir işlem gerçekleştirmedi. Villada geçen yılki yıkımın ardından bu kez çelik konstrüksiyonla kaçak çalışmayı sürdüren Mahiroğlu, bakanlık tarafından uyarılmasına rağmen hiçbir müdahalede bulunmayan İBB'den aldığı cesaretle kaçak katın yapımını durdurmadı.

USULSÜZLÜĞÜ TAHTA PEDEYLE GİZLEMEYE ÇALIŞTI
Mahiroğlu'nun, inşaat çalışmasını villanın dış cephesini tahta perdeyle kapatarak gizlemeye çalıştığı gözlendi.



Sabah'ta yer alan habere göre; görüntülendiği o anlarda tahta perdeyle kapatılan villadaki çalışmanın başında en az 4 işçinin olduğu görüldü. Öte yandan İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, kaçak yapılaşmaya neden müdahale etmediğine yönelik ısrarlı soruları yanıtsız bırakmaya devam ediyor.



RANT PAZARLIĞINA KURBAN EDİLEMEZ
AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Recep Aslıyüksek, "Boğaziçi öngörümüne sahip olan bölgelerde inşaat faaliyetlerinin yürütülmesi, birilerine imtiyaz tanınması, kanuni hükümlere rağmen ayrıcalıklı işlem yürütülmesi asla kabul edilemez. İstanbul'un tarihi ve doğal dokusu, özgün kimliği ve güzelliği ikili çıkar ilişkilerine, siyasi ayrımcılığa, rant pazarlığına kurban edilemez. Hak, hukuk, adalet diyenlerin ikiyüzlü politikası kamuoyu nezdinde bir kez daha aşikâr olmuştur" dedi

DİYET BORCUNU ÖDÜYOR
AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Dr. M. Eder Batur ise, "İBB'nin her konuda konuşan ama iş yapmayan misafir başkanı, şahsi kariyer planlamasında dolgu malzemesi olarak kullandığı İstanbul'u, kendisinin diyet borcu olduğu kişilere kurban etmeye devam ediyor. Bunlardan biri de kendisini destekleyen Halk TV ve onun patronu. Anlaşılan İmamoğlu, Halk TV'nin patronunun villasındaki kaçağı görmezden gelerek diyet borcunu ödüyor" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN