Başkan Recep Tayyip Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi için Hindistan'da! Japonya Başbakanı Fumio'yu kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gitti. Erdoğan havalimanında çiçeklerle karşılandı. Ayağının tozuyla diplomasi mesaisine başlayan Başkan Erdoğan, Yeni Delhi'de Japonya Başbakanı Kişida Fumio'yu kabul etti. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 01:00 Güncelleme 08 Eylül 2023, 20:52
Başkan Recep Tayyip Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi için Hindistan’da! Japonya Başbakanı Fumio’yu kabul etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gitti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hindistan'da çiçeklerle karşılandı.

BAŞKAN ERDOĞAN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.



Söz konusu paylaşımda Başkan Erdoğan'ın çiçeklerle karşılandığı anlara yer verildi ve "G20 Liderler Zirvesi nedeniyle gittiği Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye ulaştı" ifadeleri kullanıldı.



AYAĞININ TOZUYLA DİPLOMASİ
Başkan Erdoğan Hindistan'a iner inmez diplomasi mesaisi başladı.


Bu kapsamda Erdoğan,Yeni Delhi'de Japonya Başbakanı Kişida Fumio'yu kabul etti. Başbakan Fumio'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otelin girişinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan karşıladı.

BAŞKAN ERDOĞAN JAPONYA BAŞBAKANI KİSHİDA İLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE





Otelde basına kapalı gerçekleşen kabulde Fidan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile Zafer Çubukçu da hazır bulundu.







HİNDİSTAN'DA G20 ZİRVESİ
En büyük 20 ekonominin liderleri, 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da bir araya gelecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'A HİNDİSTAN'A GİTTİ | VİDEO İZLE


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre G20 Liderleri, zirvede "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" ana teması altında gerçekleştirilecek üç oturumda görüş alışverişinde bulunacak.



Başkan Erdoğan'ın, G20 liderleriyle bir araya gelmesi, ayrıca zirveye katılan bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla temaslarda bulunması da öngörülüyor.

Başkan Erdoğan'ın, G20 liderleriyle bir araya gelmesi, ayrıca zirveye katılan bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla temaslarda bulunması da öngörülüyor.



Başkan Erdoğan'ın Hindistan ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.



ERDOĞAN, ZİRVE TRAFİĞİNİ ABD'DEKİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURULU'YLA SÜRDÜRECEK

Başkan Erdoğan, 17-21 Eylül'de ABD'nin New York kentinde düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.

ABD ziyareti kapsamında BM Genel Kurulu'na hitap edecek Erdoğan'ın genel kuruldaki konuşmasında, başta Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve KKTC'ye ilişkin son gelişmeler, terörle mücadele, mülteci sorunu, iklim değişikliğiyle mücadele konularına yer vermesi öngörülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN