Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hizmet vermeye devam ediyor"

Son dakika haberi! İstanbul'un Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde yaşanan sel sonrası sosyal medyada Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin hizmet vermediği yalanı ortaya atıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla acil birimlerin hasta kabul etmeye devam ettiğini bildirdi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 02:27 Güncelleme 06 Eylül 2023, 02:30
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hizmet vermeye devam ediyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

"HİZMET VERMİYOR" YALANI ÇÖKTÜ! VİDEO İZLE

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

ŞEHİR HASTANESİ HİZMET VERMİYOR YALANI
Akşam saatlerinde yaşanan sel sonrası sosyal medyada Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin hizmet vermediği yalanı ortaya atıldı.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Bakan Koca, "Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Fahrettin Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

BAŞVURACAK ACİL HASTALARINI YANILTMAYALIM
İstanbul'daki su taşkını olayı sonrası, Çam ve Sakura Şehir Hastanemizle ilgili bazı hatalı yorumlar yapılmakta ve hastaları yanıltıcı ifadeler kullanılmaktadır. Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir.

Hastanenin su taşkını olayından etkilenmesi, rögar kapaklarının taşkında geri tepmesi sonucu içeriye bir miktar su girmesi ve suyun kısa sürede temizlenmesinden ibarettir. Acil birimlerimizin devre dışı olduğunu söyleyenler, durumu acil olan birçok hastayı yanılttıklarını unutmamalı, bu sorumluluğu almamalıdır.

Gerçekte durum, 1 saat önce çekilmiş videoda görüldüğü gibidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN