Kırklareli'ndeki selde arama kurtarma çalışmalarına Mehmetçik destek veriyor: 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bölgede

Kırklareli'nde sağanağın meydana getirdiği taşkın nedeniyle ormanda mahsur kalan 2 kişinin cesedi bulundu. 4 kişiyi arama çalışmaları devam ederken Milli Savunma Bakanlığı, İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askeri personel ve arazi araçları görevlendirildiğini bildirdi.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 19:19 Güncelleme 06 Eylül 2023, 06:48
Kırklareli’ndeki selde arama kurtarma çalışmalarına Mehmetçik destek veriyor: 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bölgede

İÇİNDEKİLER

Kırklareli'nde sağanağın meydana getirdiği taşkın nedeniyle ormanda mahsur kalan 2 kişinin cesedi bulundu.

KIRKLARELİ'NDE SEL FELAKETİ | VİDEO

Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı.

ÇALIŞMALARA 203 PERSONEL KATILDI
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ İl AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden toplam 203 personel çalışmalara katıldı.

Ekipler, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinasıyla görev yapıyor. Bölgeye 1 mobil koordinasyon tırı ve 1 mobil baz istasyonu sevk edildi.

Ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.



MSB'DEN AÇIKLAMA
4 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı, İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askeri personel ve arazi araçları görevlendirildiğini bildirdi.



Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketi sonrası İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askerî personel ve arazi araçları görevlendirildi.

Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımız sağlık ekiplerinin gözetiminde askerî personelimiz tarafından tahliye edildi.

Mehmetçiklerimizin bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına desteği sürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN