İstanbul'u sağanak vurdu CHP'li İBB yine sınıfta kaldı: AKOM uyarı bile yapmadı! Vatandaştan çığ gibi tepki! Hizmet yok, icraat yok

İstanbul'da meydana gelen sel felaketinde 2 kişi can verdi. İstanbul Valisi Davut Gül, kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Metro İstanbul, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda iki istasyonun kapatıldığını bildirildi. İstanbul'u sel götürürken, CHP'li İBB'ye bağlı AKOM'un İstanbulluları uyarmak yerine, en son günler önce etkinlik paylaşımı yaptığı tespit edildi. Öte yandan yaşananlar sonrasında kameralar karşısına geçen İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, skandal açıklamalarda bulundu. İmamoğlu,"Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir. Gerekirse sahaya ineceğim." dedi. Bu sözlere büyük tepki yağdı.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 22:09 Güncelleme 06 Eylül 2023, 08:08
İstanbul’u sağanak vurdu CHP’li İBB yine sınıfta kaldı: AKOM uyarı bile yapmadı! Vatandaştan çığ gibi tepki! Hizmet yok, icraat yok

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

İSTANBUL'U SAĞANAK VURDU! YOLLAR GÖLE DÖNDÜ I VİDEO İZLE

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.



Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.


Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Valilik 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

VALİ GÜL ACI HABERİ DUYURDU I VİDEO İZLE

TÜM VATANDAŞLARIMIZ TAHLİYE EDİLMİŞTİR
Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor.

İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu Yapılan açıklamada, "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağışın olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

VALİ AÇIKLADI: İŞTE GELEN SU BASKINI İHBARLARI
Valilikten yapılan açıklamada, "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı: 1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250, İSKİ su baskını ihbarı: 1390, AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi.

İstanbul Valisi Davut Gül selden etkilenen bölgede incelemelerde bulundu.

CHP'Lİ İBB'DEN UYARI YOK
Öte yandan İstanbul'u sel götürürken, CHP'li İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'un İstanbul'u uyarmak yerine, en son 5 gün önce etkinlik paylaşımı yaptığı tespit edildi. İstanbul'da son birkaç saattir yaşanan sel felaketi ile ilgili de herhangi bir uyarı paylaşımı gerçekleşmedi.

"GEREKİRSE SAHAYA ÇIKARIM" I VİDEO İZLE

"GEREKİRSE SAHAYA İNİCEĞİM"
İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağış, birçok ilçede sel, su baskını ve taşkınlara neden oldu. Yaşananlar sonrasında kameralar karşısına geçen İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, adeta skandal açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yaptığı açıklamda, "Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir. Gerekirse sahaya ineceğim." ifadelerini kullandı.


"HİZMET YOK, İCRAAT YOK AMA HALA KONUŞABİLİYORSUNUZ"
Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaların ardından vatandaşlar, İmamoğlu'nun paylaşım yaptığı açıklama videosunun altına sosyal medyadan tepki yağdırdı. Bir kullanıcı İmamoğlu'nun paylaşımının altına, "Göreve geldiğin günden beri İstanbul'u mahvettin. Hizmet yok, icraat yok ama hala konuşabiliyorsunuz. Yazıklar olsun…" ifadelerine yer verdi.

"YAHU BİRAZ BİLE Mİ SEVMEDİNİZ BU ŞEHRİ?"
Bir sosyal medya kullanıcı ise İmamoğlu'na bu sözler tepki gösterdi: "Bir saat önce yaptığı açıklamada "Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir" diyen başkan bak burası Halkalı Gar.Burası lojistiğin kalplerinden biri. 2 vefat haberi, ne yazık ki artacak gibi. Yahu biraz bile mi sevmediniz bu şehri?"

"Aramızda kalsın İstanbul sular altında"
Bir kullanıcı ise sosyal medya hesabından, " Aramızda kalsın İstanbul sular altında kaldı, Hash, yeleği giymiş kamera karşısına geçmiş. Dostlar alışverişte görsün..., "Artık İstanbul'u sel götürmeyecek, her yeri onardık, altyapıya yatırım yaptık, şu kadar yerde şu kadar su birikintisi sorununu çözdük, hiçbir sorun kalmadı." diye İstanbul'da her yere reklam yaptın, bütün ilçeleri sel götürüyor Başkan?" , ifadelerine yer vererek Ekrem İmamoğlu'nu tiye aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN