CHP'li İBB'nin Artİstanbul Feshane'de açtığı sergiye soruşturma!

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restore edilen Feshane-i Amire binasında 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği "Ortadan Başlamak" isimli sergide açık açık sapkınlığın propagandasını yaptı. Sözde sergide sergilenen sanat eserleri tepkileri de beraberinde getirdi. Sapkınlık içeren görseller, bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi. Kültür adı altında serginen bu eserlerin sapkınlığı özendirdiğini belirten vatandaşlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık, çıplaklık ve müstehcenlik içeren bu sergiye yönelik soruşturma başlattığını duyurdu.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 12:02 Güncelleme 05 Eylül 2023, 12:16
CHP’li İBB’nin Artİstanbul Feshane’de açtığı sergiye soruşturma!

İÇİNDEKİLER

Başsavcılık, CHP'li İBB tarafından Artİstanbul Feshane'de açılan "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican'ın suç duyurusu üzerindeki incelemesini tamamladı.

Başsavcılıkça, "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, İBB Kültür A.Ş'den bir yetkilinin ifadesine başvuruldu.

Bu kişinin ifadesinde sorumlu kişinin kendisi olmadığını söylemesi üzerine savcılık, İBB Başkanlığı Genel Sekreterliğine yazı yazarak, sergideki resimlerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yazıda, serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek ivedilikle savcılığa bildirilmesi istendi.

İBB'nin sorumluları bildirmesinin ardından savcılığın bu isimlerin ifadesine başvurulacağı belirtildi.

NELER OLMUŞTU?
CHP'li İBB Eyüpsultan'da restorasyonu tamamlanan Feshane-i Amire binasında 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği "Ortadan Başlamak" adlı sergi açıldı.

Sergi, bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Eyüpsultan'daki Artİstanbul Feshane önünde bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, sergideki eserlerin milli ve manevi değerlere hakaret içerdiğini söyledi.

Tepkilerinin siyasi değil kültürel olduğunu ifade eden Mican, "Kültür sanat adı altında burada sergilenen şeyler kesinlikle sapkınlığı özendirmektedir ve bizim manevi dokumuzla milli kültürümüzle yakından uzaktan alakası yoktur, örtüşmemektir, çatışmaktadır." dedi.

Mican, daha sonra sergiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, İBB tarafından açılan sergide çıplaklık ve müstehcenlik içeren figür, heykel, fotoğraf ve resimlerin bulunduğu aktarılmıştı.

İBB yetkililerinin "dini değerlere hakaret ve aşağılama" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından cezalandırılması istenilen dilekçede ayrıca serginin kapatılması talep edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN