Başkan Erdoğan'dan 28 Şubat artıklarına sert tepki: "Sizin kim olduğunuzu biliyoruz" | Başsavcılık harekete geçti: Soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası başörtülüleri hedef alanlara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Sizin kim olduğunu biliyoruz. Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı, bu milleti de onların kölesi olarak görenlerin devri çoktan kapanmıştır. Kendi özgürlük alanını diğerlerinin haklarının eşiğinde sınırlamayı bilmeyen faşist zihniyet hem milletimiz hem yargı önünde hesap vermeye mahkumdur." ifadelerini kullandı. Her fırsatta tercihlere saygı duyulması gerektiğini söyleyen fakat kendi görüşlerine aykırı bir durum olduğunda saldırıya geçen faşistler, bugün İzmir ve Trazbon'da ortaya çıkmıştı. Öte yandan Trabzon'da iki çarşaflı kadına hakaretler savurarak sözlü saldırıda bulunan kadın hakkında Of Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 10:59 Güncelleme 06 Eylül 2023, 04:27
Başkan Erdoğan’dan 28 Şubat artıklarına sert tepki: Sizin kim olduğunuzu biliyoruz | Başsavcılık harekete geçti: Soruşturma başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan son dönemde özellikle toplu taşıma araçlarında yaşanan başörtüsü hazımsızlığına Kabine Toplantısı sonrası sert tepki gösterdi.

SİZİN KİM OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ
Erdoğan, "Sizin kim olduğunu biliyoruz. Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı, bu milleti de onların kölesi olarak görenlerin devri çoktan kapanmıştır. Kendi özgürlük alanını diğerlerinin haklarının eşiğinde sınırlamayı bilmeyen faşist zihniyet hem milletimiz hem yargı önünde hesap vermeye mahkumdur." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın Kabine sonrası yaptığı açıklama:

"MİLLETİN ATTIĞI BU ŞAMARDAN HALA DERS ALMADINIZ"

Milletimizi karamsarlığa sürükleyenler her mecrayı kullanıyor. Otobüslerde, metrolarda, yolda insanlarımızı taciz etme noktasında küstahlıklarla daha çok karşılaşmaya başladık. Hiç kimse kusura bakmasın. Sırf yabancı diye, sırf başı örtüşü diye insanlara hakaret etmek asla kabul edebileceğimiz bir davranış değildir. Kim olduğunuzu biliyoruz. Niçin böyle yaptığınızı biliyoruz. Biz hala aynı şeyi söylüyoruz. Başaramayacaksınız. Bunu 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta gördük, milletin attığı bu şamardan hala ders almadınız, akıllanmadınız.

İZMİR VE TRABZON'DA KÜSTAH SALDIRILAR
Her fırsatta tercihlere saygı duyulması gerektiğini söyleyen fakat kendi görüşlerine aykırı bir durum olduğunda saldırıya geçen kesim, bu kez kendini İzmir ve Trazbon'da gösterdi.

İzmir'in Foça ilçesinde sokakta yürüyen yaşlı bir kadın, yanından geçen başörtülü kadınlara sözlü saldırı gerçekleştirdi.

TEPKİ ÇEKEN VİDEO
Foça'da yaşanan olay sosyal medyada dolaşıma girince kısa sürede gündem oldu. Tepkiler de art arda gelmeye başladı.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARI HEDEF ALDI
Yolda yürüyen başı açık yaşlı bir kadın, karşılaştığı başörtülü kadınları hedef aldı. Sözlü tacizde bulunan şahıs, saldırgan ifadeler kullandı.

Mağdur kadın ise o anları kayıt altına aldı.


HAYDİ GİDİN KARA BÖCEKLER
İslam düşmanı kadın, "Atatürk çocuklarıyız biz. O zaman çocuğu da sokun çarşafa. Atatürkçüyüz biz. Haydi gidin kara böcekler." dedi.


Mağdur kadın ise, "Atatürk çocuğu falan değiliz. Kapatın gözlerinizi. Sen de açmışsın kendini biz sana bir şey diyor muyuz? Size ne çocuğumuzdan. Bu bizim kendi tercihimiz." sözleriyle yanıt verdi.

İZMİR'DEN SONRA BİR SALDIRI DA TRABZON'DA
İzmir'in ardından bir skandal da Trabzon'da yaşandı. Of Devlet Hastanesi'nde sıra bekleyen başörtülü kadınlar, nefret dolu zihniyetin hedefi oldu.

TRABZON'DA BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SALDIRI | VİDEO İZLE


AKILALMAZ HAKARETLER
Nefret kusan kadın başörtülü kadınlara dönerek "Allah nurunuzu almış" diyerek "Kes sesini pislikler! Terbiyesizler! Hayvanlar! Öküzler!" sözleriyle hakaretler savurdu. "Manyaklar, zırdeliler, cahiller" diyerek türbanlı vatandaşları hedef alan yaşlı kadına vatandaşlar ve güvenlik görevlileri tepki gösterdi.


Başörtülülere hakaretler yağdıran yaşlı kadına çevrede bulunanlar ve güvenlik görevlisi müdahale etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Trabzon Of Cumhuriyet Başsavcılığı, Of Devlet Hastanesinde tartıştığı çarşaflı iki kadına hakarette bulunan kadın hakkında soruşturma başlattı. Konuyla ilgili inceleme devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN