Türk genci TEKNOFEST’te gururlandırdı: Üniversiteli mucitler tamamen yerli imkanlarla roket yaptılar!

Teknoloji festivalindeki projeler, göğsümüzü kabarttı. Türk gencinin farkı TEKNOFEST’te taçlandı. Üniversiteli mucitler, 6 bin metreye çıkıp sorunsuz inebilen yerli roket yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2023 Güncelleme 03 Eylül 2023, 07:00
Türk genci TEKNOFEST’te gururlandırdı: Üniversiteli mucitler tamamen yerli imkanlarla roket yaptılar!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da ilk kez gerçekleştirilen TEKNOFEST, üniversiteli öğrencilerin birbirinden etkileyici projeleri ile göğsümüzü kabarttı. O çalışmalardan birine imza atan İstanbul Gedik Üniversitesi Ro-Tech Takımı, tamamen yerli imkanlarla 6 bin metre yüksekliğe kadar yükselip, sorunsuz bir şekilde yeniden yeryüzüne inebilen roket yaptı.

4 kilogram ağırlığındaki herhangi bir yükü uzaya çıkarabilen roketi daha geliştirmek istediklerini belirten Ro-Tech Takımı İletişim Sorumlusu Gülhas İpek, "Türk gençlerinin neler yapabildiğini TEKNOFEST'te dünyaya kanıtlıyoruz" ifadesini kullandı. TEKNOFEST Roket Yarışması kapsamında Aksaray'da geçen hafta başarılı bir test atışı yapan ekip üyeleri, bundan sonraki süreçte çıtayı biraz daha yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.

PARAŞÜTLE İNİYOR
Gülhas İpek, "Uzaya çıkan roketlerin simülasyonu için yapılmış bir çalışma aslında. 6 bin metreye kadar çıkabiliyor. Ardından zirvede kurtarma sistemlerimizi aktif hale getiriyoruz. Bu süreci yeryüzünden yönetiyoruz. Kademe kademe paraşütlerimiz açılıyor ve roketimiz sorunsuz bir şekilde yeryüzüne iniyor. İmkan verilmesi halinde bunu geliştirmemiz mümkün" diyerek destek istediklerini anlattı.



TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST her yıl daha da büyüyecek" açıklaması yaptı. Etkinlikte Türk savunma sanayiinin yüz akı olan Bayraktar TB3, Kızılelma, Anka, Hürkuş ve Gökbey gibi hava araçlarının çevresi dolup taştı. Dünyanın en büyük teknoloji festivali, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmirliler ile buluşacak.

Ro-Tech Takımı İletişim Sorumlusu Gülhas İpek, 'Türk gençlerinin neler yapabildiğini TEKNOFEST'te dünyaya kanıtlıyoruz' dedi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Ankara'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST, 4'üncü gününde de ziyaretçi akınına uğradı. 261 stantta 400 etkinlik yapıldı. 100 ülkeden 1 milyonu aşkın yarışmacının başvurduğu açıklandı.
Murathan YILDIRIM

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN