CHP’de değişim ateşi! Ekremciler kurultaya giden süreçte Kılıçdaroğlu’nu sıkıştırıyor: “Genel başkan gitmeli”

CHP'deki değişim savaşında Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na boyun eğerek havlu atmış ve rotayı İstanbul'a kırmıştı. Tüm bu yaşananların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük ilçe kongresinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu 'değişim' çıkışında bulundu. Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, “Yeri ve zamanı geldiğinde il ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve hatta genel başkan değişebilmelidir” dedi. Öte yandan Bakkalcıoğlu il kongresini işaret ederek, çok daha detaylı konuşacağını söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 17:51 Güncelleme 03 Eylül 2023, 20:12
CHP’de değişim ateşi! Ekremciler kurultaya giden süreçte Kılıçdaroğlu’nu sıkıştırıyor: “Genel başkan gitmeli”

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası 'değişim' savaşı başlatıp CHP koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu, hedefe ulaşamayınca havlu attı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN "DEĞİŞİM" ÇIKIŞI I VİDEO İZLE



EKREM İMAMOĞLU ROTAYI İSTANBUL'A KIRDI
Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayacağını anlayan Ekrem İmamoğlu rotayı yeniden unuttuğu İstanbul'a kırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yaptı.



EKREM İMAMOĞLU'NDAN YUVARLAMA CEVAP!
Kemal Kılıçdaroğlu'na boyın eğerek havlu atan Ekrem İmamoğlu 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde adaylık ile ilgili soruya ise, "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var vesaire ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur" ifaderlerini kullanmıştı.



İLÇE KONGRESİNDE 'DEĞİŞİM' ÇIKIŞI
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, "Yeri ve zamanı geldiğinde il ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve hatta genel başkan değişebilmelidir" dedi.



"GENEL BAŞKAN DEĞİŞEBİLMELİDİR"
Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük ilçe kongresinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, "Değişim ve dönüşümü anmaya başladıktan sonra çok rahatsız olanlar var. Ama bu olmak zorunda. Önce tüzükte olmalı, programda olmalı belki yol haritalarında olmalı. Ama bunun değişmeyeceği tek şey ilkelerimizdir. İlkelerimizi Atatürk ilkelerini asla değiştiremeyiz, başkada ilkemiz yoktur. O nedenle değişimi sadece tüzüğe, programa dönüştürülmesi de yanlıştır. Kişilerde değişebilmelidir. Yeri ve zamanı geldiğinde il ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve hatta genel başkan değişebilmelidir" ifadelerini kullandı.



İL KONGRESİNİ İŞARET ETTİ
Sözlerini sürdüren Bakkalcıoğlu il kongresini işaret ederek, "Bunu bu noktanın dışında bir noktaya sürüklemekte doğru olmaz. Bu düşüncelerimi il kongresinde çok detaylı anlatmayı düşünüyorum. Buraya sığmayacak. Ben heyecanla 2 tane adayımız var, iki ayrı liste var. Seçilecek olana başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kongrede mevcut başkan İhsan Esel yeniden seçilerek CHP Bozüyük İlçe Başkanı oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN