Sözde çevreci CHP Abbasağa Parkı'nı rantsal çıkarlar uğruna kaderine terk etti! Vatandaş tepki gösterince suçu Kurul'a attı

Beşiktaş'ın depremde toplanma alanı ve oksijen deposu olan Abbasağa Parkı, geçtiğimiz günlerde bakımsızlığa terk edilmesi ve ağaçların rantsal çıkarlar uğruna kesilmesi ile gündeme gelmişti. Daha önce her köşesinde hayat barındıran parkın şimdilerde harabeden farksız görüntüsü için CHP'li belediyeden skandal bir savunma geldi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 08:24 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 10:09
Sözde çevreci CHP Abbasağa Parkı’nı rantsal çıkarlar uğruna kaderine terk etti!  Vatandaş tepki gösterince suçu Kurul’a attı

İÇİNDEKİLER

CHP'li belediyelerin iş bilmezliği her geçen gün gözler önüne seriliyor. Altyapıdan, çevreye birçok konuda sınıfta kalan CHP'li belediler, son olarak Beşiktaş'ın depremde toplanma alanı ve oksijen deposu olan Abbasağa Parkı'nı kaderine terk etmesi ve buradaki ağaçları katletmesi ile gündem oldu.

Abbasağa Parkı, ilçe belediyesinin ilgisizliği yüzünden adeta kaderine terk edilmişti.

Yaklaşık 4 ay önce çimleri yemyeşil olan, her köşesi hayat kokan parkta hem kedi evleri hem tuvaletler hem sulanmadığı için kuruyan çimler hem de kuruduğu iddiasıyla kesilen 10'dan fazla ağaç semt sakinlerini üzüntüye ve öfkeye boğmuştu.

SUÇU ÜZERLERİNDEN ATMAYA ÇALIŞTILAR
Sabah Gazetesi'nin ele aldığı olayla ilgili Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Abbasağa Parkı, İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun denetimindedir. Devrilme ve park kullanıcılarına zarar verme riski olan kuru ağaçlar, kurul kararı ile alandan uzaklaştırılmıştır. Parkımıza dikim mevsimleri takip edilerek ağaç dikimi yapılmaktadır.

Beşiktaş Belediyesi'nin 2020'de parkın alt ve üst yapı sistemleri, yeşil alanları ve etkinlik alanları yenilenmesi, yeşil enerji ile iklim dostu bir alt yapıya kavuşması için yaptığı başvurunun İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından reddedildiğini, itiraz sürecimizin de devam ettiğini ayrıca hatırlatmak isteriz."

RANTSAL ÇIKARLAR UĞRUNA KADERİNE TERK ETTİ
Öte yandan vatandaşlar, yaşananlar nedeniyle topu başka kuruma atan Beşiktaş Belediyesi'nin konuyu çarpıttığını aktardı.

Semt sakinleri, Beşiktaş Belediyesi'nin parkın altına otopark ve vatandaşın spor yaptığı alana ise kafe yapmak için proje ürettiğini, 2020'de rededilen projeyi bahane ederek 4 aydır parkı kendi kaderine terk ettiğini ve bu ilgisizliği Koruma Kurulu'na attığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN