Zafer Bayramı'nda TEKNOFEST coşkusu! Ankara büyük heyecan için hazır

TEKNOFEST heyecanı bugün Ankara'da başlıyor. Başkent, TEKNOFEST'e ilk kez ev sahipliği yapacak. Festival 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu milli teknoloji gururuyla taçlandıracak. Etimesgut Havalimanı'nda 5 gün boyunca bilim ve teknoloji meraklıları, genç girişimciler ve sektör temsilcileri buluşacak.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 08:59 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 09:18
Zafer Bayramı’nda TEKNOFEST coşkusu! Ankara büyük heyecan için hazır

İÇİNDEKİLER

TEKNOFEST heyecanı Ankara'da başlıyor. Başkent, TEKNOFEST'e ilk kez ev sahipliği yapacak. Festivale her yaştan kişinin katılması bekleniyor.

1 MİLYONU AŞKIN YARIŞMACI BAŞVURU YAPTI
Bu yıl 100 ülkeden 337 bin 744 takım ve 1 milyonu aşkın yarışmacı TEKNOFEST'e başvurdu. Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Aksungur, Bayraktar TB2 ve Bayraktar TB3 de görücüye çıkarak başkent semalarında gösteri yapacak.

NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRİM?
27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen ve 2.5 milyon ziyaretçi sayısı ise dünyanın gündemine oturan TEKNOFEST, ilk kez düzenleneceği Ankara'da da milyonları bir araya getirecek. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında katılımcılara ücretsiz ve eşsiz bir deneyim sunulacak. Eşsiz festivale katılım için ise öncelikle www.TEKNOFEST.org internet sitesi üzerinden online kayıt yaptırmak gerekiyor. 7 yaş altındaki çocuklar için ise kayıt zorunluluğu bulunmuyor.

ADANA'NIN GENÇLERİNDEN UMUT IŞIĞI
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Adana'da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, "Umut Işığı" adını verdikleri drone ile olası depremlerde yaşanabilecek elektrik kesintilerinde ışık problemini çözmeyi hedefliyor. Otonom uçuş özelliğiyle algıladığı enkazın üstünde durarak yer işaretlemesi yapacak drone, aynı zamanda altına yerleştirilen aydınlatma sayesinde enkazda çalışan kişilere ışık kaynağı olacak.

HÜRKUŞ AFRİKA'DA İKİ ÜLKEDE UÇUYOR
TUSAŞ tarafından geliştirilen milli hava araçları, TEKNOFEST Ankara'da boy gösterecek. Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil "TEKNOFEST bu kez Ankara'da. TUSAŞ olarak bütün ağırlığımızla burada olacağız. GÖKBEY ve HÜRKUŞ için yurtdışından ciddi teklifler var. HÜRKUŞ Afrika'da 2 ülkede şu anda uçuyor" dedi.

İLK KEZ ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK
Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), geliştirdiği motorları Ankara'daki TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST 2023) ziyaretçilerle buluşturacak. Türkiye'nin en güçlü milli havacılık motor ailesi TEI-TF6000/ TEI-TF10000'in üretilen döner parçaları da ilk defa ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

'BAMBAŞKA BİR HEYECAN'
Hazırlıkların tamamlandığı stantlardaki firma yetkilileri yaptıkları açıklamalarda tarihe geçecek bir festivale imza atacaklarını belirterek tüm başkentlileri Etimesgut Havaalanı'na davet etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknogaraj Teknoloji Geliştirme Merkezi Yetkilisi Çağdaş Kaya: Yerli ve milli teknolojik kartlar üretiyoruz. Ankara'da ilk kez düzenlenecek olan TEKNOFEST'in tarihe geçecek bir festival olacağını düşünüyorum. Bambaşka bir heyecan olacak.

JAVDES Havacılık Müdürü Sinan Sara: Tüm Ankaralıları TEKNOFEST'e bekliyoruz. Ortam harika, stantlar harika. Bu fırsat kaçırılmamalı. Büyük şölene hazırız.

Erciyes Üniversitesi İdarecisi Soner Saltı: Muhteşem bir festivale bizler de hazırız.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN