İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yuvarlama cevap! Elinde tek İstanbul kalınca adaylık sorusunu böyle cevapladı: "Hadsizlik olur"

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul'u hiçe sayarak genel başkanlık için kollarını sıvamıştı. Geçen zamanda Kılıçdaroğlu'na karşı zafer alamayan İmamoğlu rotayı tekrar belediye başkanlığına çevirdi. 2023'te de Cumhurbaşkanı adayı olmak büyük savaş veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İBB Başkanı olmak istediğimi hiç duydunuz mu? Bu bir süreç" sözleri bugün katıldığı törende, yaptığı açıklamalar sonrası tekrar akıllara geldi. Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, adaylık konusu hakkında: "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var, ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur" dedi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 22:21 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 22:50
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yuvarlama cevap! Elinde tek İstanbul kalınca adaylık sorusunu böyle cevapladı: Hadsizlik olur

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın açılış törenine katıldı.

İMAMOĞLU'NDAN YUVARLAMA CEVAP I VİDEO İZLE

Kemal Kılıçdaroğlu defalarca koltuktan kalkmayacağının sinyalini verirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'değişim' diyerek peş peşe çıkışlar yaptı.

EKREM İMAMOĞLU ROTAYI İSTANBUL'A KIRDI
Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayacağını anlayan Ekrem İmamoğlu rotayı yeniden unuttuğu İstanbul'a kırdı.

Bugün de katıldığı açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP'li İmamoğlu, adaylık konusuna açıklık getirdi.

"BEN YOLA ÇIKTIĞIMI İFADE EDEBİLİRİM, ADAYIM DEMEK HADSİZLİK OLUR"
İmamoğlu 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde adaylık ile ilgili soruya ise, "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur.

Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var vesaire ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur." Dedi.



"BİZ HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUZ"
Meral Akşener'le görüşüp görüşmediği ile ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, "Biz her zaman görüşüyoruz. Biliyorsunuz bu hattın ilk bölümünü Sayın Akşener'le Sayın Kılıçdaroğlu ile açmıştık, ilk bölümünü. Bugün de buradayız, İyi Parti İl Başkanımızla açıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekilimiz. Yolumuza nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz.

Biz hep söyleriz bir ittifakla bir seçim kazandık. Allah'ın izniyle bu önce dönemimizi hayırlısıyla bir bitirelim, bizi destekleyenlere layık olalım, ondan sonrası toparlanır, çözülür. Biz neyi çözmedik ki.

Biz davetlerimizi her zaman yapıyoruz. Tabi resmi bir bayram, kutlama programları var, herkesin kendi konumu gereği atılması gereken devlet programları var. Buradayız, İstanbul'da ne mutlu bize ki yine başladığımız prensiplerimizle Millet İttifakı'nın değerli İl Başkanı burada." Dedi. İmamoğlu'na bir basın mensubu tarafından Akşener'in "Ateşten gömleği giydiremedik" ifadesi de soruldu, İmamoğlu bu soruyu ise "Her şey çok güzel olacak" şeklinde cevapladı.

"BENZERİNİ ÜSKÜDAR MEYDANI'NDA YAŞAMIŞTIK SONRA GERİ ADIM ATTILAR"
İmamoğlu, dün Zeytinburnu'nda yaşananlarla ilgili soruya, "Yıkım kararı elinde olan bir Büyükşehir Belediyesi'nin orada yıkım yapacağı esnada, bir firmanın usulsüz bir şekilde yeşil alan üzerine yaptığı bir yapıyı Çevik Kuvvet'le koruması, çok ayıp bir şey.

Bunun benzerini Üsküdar Meydanı'nda yaşamıştık biliyorsunuz sonra geri adım attılar. Bizim üniformamız, bizim polisimizi bu işlere alet etmeyin. Devletin malını koruyan devlettir. Vatandaşın malını da koruyan devlettir.

Burası devletin malını üstüne kondurulmuş bir kaçak bina. Süreci hararetli bir şekilde takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN