Açılışını Başkan Erdoğan yapmıştı! Fransız medyasından dikkat çeken Ercan Havalimanı analizi: "Uluslararası...”

Başkan Erdoğan’ın açılışını yaptığı Ercan Havalimanı, Fransız medyasında manşete çıktı. “Ercan Havalimanı, KKTC’de uluslararası ilişki hayallerini canlandırdı” ifadesi kullanıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
Açılışını Başkan Erdoğan yapmıştı! Fransız medyasından dikkat çeken Ercan Havalimanı analizi: Uluslararası...”

İÇİNDEKİLER

Fransız haber ajansı AFP, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yenilenen Ercan Havalimanı'nı yazdı. "Yeni havalimanı, izole Kuzey Kıbrıs'ta olmayacak hayaller kurduruyor" başlıklı haberde, yaklaşık 485 milyon dolarlık terminalin, "devlet statüsü sadece Ankara tarafından tanınan KKTC'de uluslararası bağlantı hayallerini canlandırdığı" ifadesi kullanıldı.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz'da Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pistinin açılışında, "Yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir" açıklamasını yapmıştı. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, AFP'ye havalimanında uluslararası uçuşların 1.5 yıl içinde başlamasını öngördüğünü anlattı. Haberde, KKTC'nin gelirinin çoğunun turizm sektöründen geldiğine vurgu yapıldı.



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, havalimanının "turizmde ve ekonomide kalkınmayı daha ileri düzeye taşınacağını" anlattı. Almanya'daki Bonn Üniversitesi'nden Stefan Talmon ise "KKTC herhangi bir yerden değil Frankfurt, Paris ve Londra'dan doğrudan uçuşlar almak istiyor" açıklamasını da yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN