CHP ve HDP'nin 'Kürtçe e-Reçetem' algısı kısa sürdü! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Beş dil turistler için eklendi

Geçtiğimiz günlerde e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri eklenmişti. Dillerin eklenmesinin ardından CHP ve HDP "Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz?" diyerek skandal algı oyununa imza attı. Yaşanan gelişmenin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca algı oyununu çürüttü. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, "e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 22:23 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 11:30
CHP ve HDP’nin ’Kürtçe e-Reçetem’ algısı kısa sürdü! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Beş dil turistler için eklendi

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin eklenmesine ilişkin, "e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir" dedi.



CHP VE HDP'DEN 'KÜRTÇE E-REÇETEM' ALGISI
Söz konusu paylaşım sonrasında HDP ve CHP'nin başını çektiği siyasiler, "Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz?" algısına girişti. HDP'den yapılan açıklamada, "Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" ifadeleri yer aldı.


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Sağlık Bakanı Koca'ya, "Rusça'nın, Arapça'nın olduğu bir sistemde neden Kürtçe yoktur?" diye sordu.



BAKAN KOCA ALGIYI OYUNUNU ÇÜRÜTTÜ
Bakan Koca, CHP ve HDP'nin algı operasyonlarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, e-Reçetem sistemine eklenen 5 farklı dilde reçete yazdırabilme işleminin sadece yabancı uyruklu hastalar için geçerli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu dillerde reçete yazdıramadığını duyurdu.

Koca, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 yabancı dil eklendi. e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir. Sisteme T.C. Kimlik Numarası ile girildiğinde ek uygulama devre dışı olmakta, sadece Türkçe hizmet alınabilmektedir. Türkiye sağlık turizminde her duyarlı yurttaşının övünç duyacağı gelişmeler gösteriyor ve potansiyelini harekete geçirecek yatırımlar yapıyor. Yabancı hastalarımızın kendi dillerini konuşan hekimlerimizden hizmet alma imkanı artıyor. Bazı hastalar Türkiye'de muayene olup, ilaçlarını kendi ülkelerinde temin ediyor. e-Reçetem sistemine 5 yabancı dilin ilave edilmesi sağlık hizmetlerindeki uluslararası başarıdan doğan bir ihtiyaçtır. Uluslararası başarıdan doğan bir ihtiyacın büyük emeklerle çözüme kavuşturulması tartışma konusu edilebilir mi? Maalesef edenler var. Bilmediklerindendir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN