Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünü anmayan Kılıçdaroğlu'na CHP'lilerden tepki yağdı! Uğur Dündar: Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin lideri olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun Büyük Taarruz'u kutlamaması CHP'liler tarafından büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya hesabından tepki gösteren Uğur Dündar, "Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta, aziz milletimizin istiklâlini kazanmasıyla sonuçlanacak Büyük Taarruz'u ve Atatürk'ü anmadı! Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor!.." ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP'liler de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Sosyal medyadan kullanıcılar, "Her anma ve kutlamada paylaşım yapan Kılıçdaroğlu Malazgirt Zaferi'nin ve Büyük Taarruz'un başlangıcının yıl dönümünde tek tweet bile atmadı. Disney'in Atatürk dizisi konusunda da sessiz kalmıştı. Atatürk'ten geçinmeye devam mı?" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 21:52 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 22:01
Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünü anmayan Kılıçdaroğlu’na CHP’lilerden tepki yağdı! Uğur Dündar: Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor

İÇİNDEKİLER

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusu, Batı Anadolu'da sürmekte olan Yunan işgalini sona erdirmek ve tüm yurdu düşman işgalinden temizlemek için 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'u başlatmıştı. 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle soçulanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi tarih sayfalarına altın harflerle yazıldı.



Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle coşku ile kutlanırken, siyasilerden de kutlu güne özel mesajlar geldi.



BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BÜYÜK TAARRUZ'UN KAHRAMANLARINI ANDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Mücadele'nin kahramanlarını andı.

Erdoğan paylaşımında, "Aziz milletimizin istiklaline ve istikbaline olan sevdasını en güçlü şekilde gösteren, kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlanacağını müjdeleyen Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal'i ve Milli Mücadele'mizin kahraman tüm neferlerini şükranla yad ediyorum." ifadelerini kullandı.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KUTLAMADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü için herhangi bir paylaşımda bulunmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin lideri olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun Büyük Taarruz'u kutlamaması CHP'liler tarafından büyük tepkilere neden oldu.



UĞUR DÜNDAR'DAN TEPKİ
Yaşanan skandal sonrası Uğur Dündar sosyal medya hesabından adeta isyan etti. Dündar, "Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta, aziz milletimizin istiklâlini kazanmasıyla sonuçlanacak Büyük Taarruz'u ve Atatürk'ü anmadı!" ifadelerini kullandı.



Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımına vurgu yapan Dündar, "Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor!.." dedi.



CHP'LİLER SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan da tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları:



"Bırakın Atatürk'ü, 26 Ağustos'ta Büyük Taarruz'u bile anmayı gerek görmediği iddia edilen Kılıçdaroğlu, Ata'mızın kurduğu partinin Genel Başkanlığını hak etmiyor. Derhal istifa etmelidir!"



"Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ü ve Büyük Taarruz'u anmayan ilk CHP lideri olarak tarihe geçti."



"Her anma ve kutlamada paylaşım yapan Kılıçdaroğlu Malazgirt Zaferi'nin ve Büyük Taarruz'un başlangıcının yıl dönümünde tek tweet bile atmadı. Disney'in Atatürk dizisi konusunda da sessiz kalmıştı. Atatürk'ten geçinmeye devam mı?"



"Sabah akşam onu bunu anan kutlama ve taziye bakanı Büyük Taarruz'u anmamış. Kendisi Atatürk'ün kurduğu partinin über demokrat genel başkanı. Fıkra bu kadar.."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN