Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Vira Bismillah, demeyi özledik”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Eylül'de başlayacak 'Balık av sezonu' hakkında bir paylaşımda bulundu. Bakan Yumaklı "Özlem bitiyor, büyük gün geliyor. Doğanın dengesini, dalgaların sesini, ağların bereketle çekilmesini sabırla, saygıyla bekledik. ‘Vira Bismillah’ demeyi özledik. 1 Eylül’de balıkçı reislerimiz ağlarını çekecek, Mavi Vatan özlemi bitecek." dedi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 23:58 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 00:19
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Vira Bismillah, demeyi özledik”

İÇİNDEKİLER

Denizlerde 1 Eylül'de başlayacak av sezonuna sayılı günler kalırken, balıkçılar da hazırlıklara başladı. 'Vira bismillah' demek için ağlarını ve teknelerini tamir eden balıkçılar, kopan ve yıpranan yerleri örüp, sağlamlaştırıyor.

Teknelerde ise hasarlı yerler tamir ediliyor, motorları gözden geçiriliyor. Sezonda vakit kaybetmek istemeyen balıkçılar, hazırlıklarını tamamlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

BAKAN YUMAKLI'DAN PAYLAŞIM
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sezonun başlamasıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Özlem bitiyor, büyük gün geliyor. Doğanın dengesini, dalgaların sesini, ağların bereketle çekilmesini sabırla, saygıyla bekledik. 'Vira Bismillah' demeyi özledik. 1 Eylül'de balıkçı reislerimiz ağlarını çekecek, Mavi Vatan özlemi bitecek." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN