İttifak kapılarını kapatarak CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran Meral Akşener'e CHP'li isimlerden karşılık geldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar'daki 'Büyük Buluşması'nda Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurarak ittifak kapılarını kapatmıştı. Akşener'in açıklamalarının ardından CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin'den karşılık geldi. Tekin, "CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara cevap vermedi. Asla Akşener'i ve İYİ Parti'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin çok ağır cümlelerle hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir" ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP yandaşı Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından göndermede bulundu. Yarkadaş sosyal medya paylaşımında, “Kaybet ve kaybettir”e devam…" dedi.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 23:38 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 23:58
İttifak kapılarını kapatarak CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vuran Meral Akşener’e CHP’li isimlerden karşılık geldi

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar'daki 'Büyük Buluşması'nda Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurarak ittifak kapılarını kapattı.



MERAL AKŞENER KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI
Akşener Afyon'da yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

Akşener şunları söyledi:

"Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık. Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. Maalesef olmadı, olamadı, olduramadık. Tüm çabalarımıza rağmen 2023 seçimlerindeki yenilgiye engel olamadık.

Bir kulun gözlerini kamaştıracak şeyler vadedilirken, bedelleri ödeye ödeye 2017'de hayır diye haykırdınız. Eğer biz zalim güçlü diye boyun eğecek olsaydık, biz fidan gibi dimdik ayakta durmazdık. Eğer biz milletin sesine kulak tıkayıp pazarlık yapacak olsaydık, çıkıp İYİ Parti'yi kurmazdık. Herkesin kaçtığı bir dönemde kurduk.

Bizim için siyaset kariyer hayallerinin, milletten kopuk işlerin peşinden koşulacak bir parkur da olmadı. Biz siyaseti milleti için milletle beraber yapanlarız. Dayatmalara karşı tavrımız da net.



KILIÇDAROĞLU VE YANDAŞLARINA YÜKLENDİ: SUSMADILAR
Bizim eksiklerimiz yok mu, tabii ki var. Tek kelime konuşmadığım halde her akşam televizyonlara çıkıp Meral Akşener şunu dedi diye konuşanların arttığını gördük. Susması gerekenler ilk önce konuştular. Ben sustum ama 'yüzde 60 ile kazanırız' diyenler susmadı. Seçimin faturasını bize yüklemeye kalkıştılar. Saray medyası ve sözde muhalif medya İYİ Parti'yi ve Meral Akşener'i günah keçisi ilan etmeye kalktılar. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değildir.



"ASIL SORUN KENDİ SAFLARIMIZDAYDI"
2023 seçimlerine girerken Sayın Erdoğan karşısında açık farkla seçimi kazanacak iki aday çıkardık. İstisnasız tüm araştırmalarda bu sonucu gördük. Ben de 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı adayı olacak dedim. Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Yüce Türk milletinden ve sizlerden özür diliyorum. Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Onları paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım. Sizlerden özür diliyorum. Onlara bu ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum. Keşke herkes fedakar, cesur ve yürekli olabilseydi. Biz bundan sonra da gerektiği yerde yine ve yeniden milletimiz kazansın diye her türlü fedakarlığı yapacağız. Bundan sonra bu fedakarlıktan yalnızca milletimizin faydalanacağından emin olacağız. Havadaki hiçbir söze inanmayacağız. Bu saatten sonra heba edecek oylarımız yok. Kendine kariyer kovalayacaklara harcayacak mesaimiz yok.



İNSAFSIZCA ELEŞTİRİLERDİR"
Meral Akşener'in ittifak kapılarını kapatarak CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözlerle yüklenmesinin ardından CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin katıldığı canlı yayında eleştirilerde bulundu.



Tekin "Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder cümlesi İYİ Parti aylarca tartıştı. Benim partim bir gün bile bana sahip çıkmadı. Bugün Akşener'in CHP'ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı, biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara cevap vermedi. Asla Akşener'i ve İYİ Parti'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin çok ağır cümlelerle hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir" ifadelerine yer verdi.



"KAYBETİRMEYE DEVAM"
Öte yandan Meral Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren bir diğer isim CHP yandaşı Barış Yarkadaş oldu. Yarkadaş sosyal medya hesabından, "Kaybet ve kaybettir"e devam…" dedi.



Sözlerini sürdüren Yarkadaş, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ittifak ortakları hakkında incitici tek bir söz söylemedi. O partilerin tabanlarını üzecek bir değerlendirmede bulunmadı. Bazı ittifak ortakları ise hem CHP tabanını hem de CHP'nin genel başkanını tahkir etmeye varan sözler etti, ediyor. Aradaki farkı görmeniz için yazdım" paylaşımında bulundu.



Diğer bir paylaşımında ise Yarkadaş, Meral Akşener'in videosunu paylaşarak, "Kılıçdaroğlu için yüzde 50'nin çok üstünü kendisi işaret etmiş… Kime kızıyor anlamadım…" ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN