Belediye değil terörist yuvası! Terör sevici Eda Ezgi Yıldız İBB’ye geri döndü!

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından İBB'de işe sokulan terör seviciler ifşa oldu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilmeden önce makamında rehin alındığı anın görüntüsünü paylaşarak, ‘Adalet, Adalet sarayında böyle sağlanır’ notunu yazmasının ardından tutuklanan Ezgi Yıldız, önceki günlerde serbest kaldığı ortaya çıktı. CHP destekçisi sosyal medya fenomeni Jahrein, terör sevici Ezgi Yıldız’ın o dönem İBB’den kovulmasının ardından görevine geri döndüğünü ifşa etti. Jahrein, yaptığ paylaşımda, “Bu hanım abla CHP milletvekili Gökhan Günaydın’ın sekreteri (danışmanı). İBB üstünden çifte maaşlı. Geçtiğimiz dönem bu tweeti gündem oldu ve yargılandı. Şimdi serbest ve görevinin başında. Bu tweetin ortaya çıkmasına rağmen nasıl hala aynı görevde olabiliyor” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 18:13 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 19:23
Belediye değil terörist yuvası! Terör sevici Eda Ezgi Yıldız İBB’ye geri döndü!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bir kez daha terörle gündeme geldi. 2019 yerel seçimlerinden sonra birçok çalışanı geçmiş sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten çıkartmasına rağmen terör propagandası yapan Eda Ezgi Yıldız'ı görmezden geldi.

CHP Milletvekili ve İBB şirketi İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin (İSYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın'ın sekreteri olan Eda Ezgi Yıldız hiç işe gitmeden 2019'dan beri İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne 'Uzman' kadrosundan sosyal yardım ve ikramiyeler hariç 15 bin TL ila 18 bin TL arasında para aldı.

Bankamatikçi sekreterin DHKP-C'li teröristlerce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında henüz 46 yaşındayken 31 Mart 2015 yılında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini paylaşarak, "Adalet, Adalet Sarayı'nda böyle sağlanır" notunu düşmesi ve PKK'lı teröristlerin Güney Doğu'da başlattıkları Sur eylemleri sonlandırmak amacıyla aylarca nokta operasyonlarıyla ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'katliam' iftirasına da destek çıkan Yıldız, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı.

Yıldız'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü propagandası yapma suçundan başlatılan soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınmasıyla birlikte İBB yönetimi de sosyal medya paylaşımlarını görmezden geldiği Yıldız'ın çalışanları olduğunu kabul etti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin 8'inci yıldönümünde yaptığı paylaşımla 2019'dan bu yana bankamatik memuru olarak çalıştırdığı Yıldız'ı işten çıkardı.

İBB tarafından yapılan açıklamada, "Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Bir iştirak şirketi personelimizin 8 yıl önce şehidimizle ilgili yaptığı paylaşım asla kabul edilemez. Çalışanın iş akdi 30.03.2023 tarihi itibariyle feshedilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi.

İBB'YE GERİ DÖNDÜ
Nisan ayında terör propagandası yapmak suçundan tutuklanan Yıldız'ın önceki günlerde serbest kaldığı ve İBB'de tekrar işbaşı yaptırıldığı öğrenildi CHP sempatizanlığıyla bilinen Jahrein lakaplı sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğrafını "Adalet böyle sağlanır" açıklaması sebebiyle tutuklanan paylaşan CHP PM üyesi ve İBB çalışanı Eda Ezgi Yıldız'ın serbest kalarak görevine devam ettiğini söyledi. Jahrein yaptığı paylaşımda, "Bu hanım abla CHP milletvekili Gökhan Günaydın'ın sekreteri (danışmanı). İBB üstünden çifte maaşlı. Geçtiğimiz dönem bu tweeti gündem oldu ve yargılandı. Şimdi serbest ve görevinin başında. Bu tweetin ortaya çıkmasına rağmen nasıl hala aynı görevde olabiliyor" ifadeleri ile sert tepkki gösterdi.

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu'nun 2019'da İBB Başkanı olarak görev yapmasının ardından İBB kadrolarına terör ile bağlantılı kişiler dolduruldu. Bunun son örneği terör örgütü DHKP-C'yi öven Ezgi Yıldız oldu.

EZGİ YILDIZ'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE ÖVGÜ TSK'YA İFTİRA!
Eda Ezgi Yıldız, DHKP-C'li teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği anın fotoğrafını paylaşarak "Adalet, Adalet Sarayı'nda böyle sağlanır" şeklinde skandal bir tweet atmıştı.

PKK'lı teröristlerin ülkeyi yangın yerine çevirmek istedikleri hendek olaylarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonlar için de 'katliam' iftirasını atan Yıldız gözaltına alındı ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanmıştı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın'ın sekreteri olan Eda Ezgi Yıldız aynı zaman İBB iştiraki İSYÖN A.Ş'de İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde 'Uzman' kadrosunda yer alıyordu.

CHP'Lİ ÇERÇİOĞLU'NUN REKLAMCILIĞINI YAPTI
Yıldız'ın 2019 Yerel Seçimleri'nde 1 yıl boyunca Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun reklam kampanyasını yürüttüğü ortaya çıktı. CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun Ezgi Yıldız'a özel oda tahsis ettiği de öğrenilmişti.

Çerçioğlu için çalışan Yıldız'ın terör örgütü PKK'nın talimatıyla kurulan ve HDP'nin başını çektiği bazı sol partiler tarafından desteklenen 'Cumartesi Anneleri' protesto gösterilerinin de başını çektiği tespit edildi. Yıldız'ın ayrıca, 'Devlete isyan' pankartı açıp teröre destek eylemlerinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

BÜYÜK SORU İŞARETİ
Yıldız'ın İBB'de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev yapması ise akıllarda büyük soru işareti uyandırmıştı.

KİMLERİ İŞE ALDI?
Öyle ki işe alımdan sorumlu birimde uzaman olarak görev yapan terör sevicinin yine kendisi gibi kaç kişiyi İBB'de işe aldığı merak edilmişti.

NAMUS SÖZÜNE RAĞMEN İŞÇİ KIYIMI YAPILDI
Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak." sözlerine rağmen İBB'de kıyım yapıldı.

İBB'den milliyetçi ve mütedeyyin insanların belirlenip yerine Canan Kaftancıoğlu'nun referansıyla gelen şahısların işin alındığı iddiaları defalarca gündeme gelirken AK Parti İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yapılan kıyımı rakamlarla anlamıştı.

Göksu rakamları paylaşmış ve şu ifadeleri kullanmıştı;

1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar belediyeden atılan işçi sayısı 15.819.

1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar belediyeye alınan işçi sayısı 50.574.

Burada şu manipulasyonu yapıyorlar; Sanki anlamayacağız. Bizim belediyemizde 85 bin kişi çalışıyor. 50 bin kişiyi nasıl alacağız diyorlar. Zaten oyunu orada kuruyorsunuz. Bir işin bir ihalenin yüzde 70'i personel giderinin altındaysa personel kiralaması yapabilirsin ve o sizin kadronuzda gözükmez.

Bizim söylediğimiz rakam resmi İstanbul Belediyesine 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle giriş yapılan personel sayısı."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN