Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 3 ölü 1'i sağ!

Terör örgütü PKK'ya bir darbe de Diyarbakır'da indirildi. Diyarbakır kırsalında tespit edilen 3 teröriste yönelik operasyon düzenlendi. PÖH, JÖH, JOPER ile EGM-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi, terör örgütünün sözde sivil yapılanmasına (YPS) bağlı bir terörist ise sağ olarak yakalandı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 11:11 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 11:23
Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya operasyon: 3 ölü 1’i sağ!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır kırsalında tespit edilen PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenlendi.

PÖH, JÖH, JOPER ile EGM-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi, terör örgütünün sözde sivil yapılanmasına (YPS) bağlı bir terörist ise sağ olarak yakalandı.

OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER
Operasyona ilişkin görüntü paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımızın koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, EGM İstihbarat Başkanlığımız, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğümüz, Havacılık Dairesi Başkanlığımız ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan çalışmalarda; EGM İHA keşif gözetleme faaliyeti sırasında Diyarbakır kırsalında 3 terörist tespit edildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER
Bu sabah, Diyarbakır PÖH, JÖH, JOPER ile EGM-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 3terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi, terör örgütünün sözde sivil yapılanması (YPS) mensubu şahıs ise sağ olarak yakalandı.

4 GÖZALTI
Teröristlere yardım ve yataklık eden 4 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polis ve Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizlerle.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek"