Türk Yahudi Toplumu'ndan İstanköy Camii'nin yeniden inşasında gönüllü çalışma talebi... AK Parti'den tebrik

Türk Yahudi Toplumu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e Kos adasındaki sinagogun restorasyonu için teşekkür ederken, İstanköy camisinin harap halde olması nedeniyle üzgün olduklarını duyurdu. Türk Yahudi Toplumu, izin verilmesi durumunda caminin yeniden inaşası için gönüllü olarak çalışacaklarını duyurdu. Sosyal medya platformu X'de açıklamayı alıntılayarak bir paylaşımda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar sürerken atılan bu adım nedeniyle "Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 12:10 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 12:10
Türk Yahudi Toplumu’ndan İstanköy Camii’nin yeniden inşasında gönüllü çalışma talebi... AK Parti’den tebrik

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın birçok kentinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıların ardından Türk Yahudi Toplumu'ndan takdir toplayan bir hareket geldi.

"İSTANKÖY CAMİİ'NİN İNŞASINDA GÖNÜLLÜ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"
Türk Yahudi Toplumu sosyal medya platformu X'de, "Sayın Başbakan Miçotakis, Bugün güzel Kos adasına sevinçle geldik. Kos sinagogunu restore ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kos camisinin hala bu harap durumda olduğunu görmek bizi ne yazık ki çok üzdü. Biz de Türkiye Musevi Cemaati olarak bu seneki yıkıcı depremden sağ kurtulduk ve Antakya Sinagogumuz da yıkıldı ama onu yeniden inşa edip dirilteceğiz. Bize -Türkiye Musevi Cemaatına- İstanköy Camii'nin yeniden inşasına da izin verirseniz, biz de Yunan yetkililerin gözetiminde bu konuda gönüllü olarak çalışmak istiyoruz" açıklamasını paylaştı.

"TÜM İNANÇLARIN ÖZGÜRCE YAŞAMASI İNSANLIK İDEALİDİR"
Açıklamayan alıntılayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıları hatırlatarak, "Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kuran-ı Kerim'e ve tüm kutsal kitaplara faşist saldırılar sürerken, Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa'ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir. Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN