Kutlu dava 22 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve AK Parti A Takımı'ndan A Haber'e özel açıklamalar

"Aydınlığa açık, karanlığa kapalı" sloganıyla yola çıkan AK Parti 22. yaşını kutluyor. Bu özel günde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri A Haber'e açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin "Mutlaka atama olacak" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye'de fiyat istikrarı sağlanacak. Geçmişte de biz bunu başardık" mesajı verdi. Demiröz, "Biz emeklimizin işçimizin dar gelirlimizin yanında olacağız" dedi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 17:40 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 02:15
Kutlu dava 22 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve AK Parti A Takımı’ndan A Haber’e özel açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Türk siyaset tarihinde önemli yere sahip AK Parti, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'yi birçok yenilikle tanıştırdı.

AK Parti bugün 22. yaşını kutluyor. Bu özel günde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

"ÖĞRETMEN ATAMASI MUTLAKA OLACAK" I VİDEO İZLE



ÖĞRETMEN ATAMALARI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin "Mutlaka atama olacak. Önümüzdeki yılın mart ayına kadar atama sürecini tamamlamış oalcağız. Sayı ve süreçle ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Tekin, "Öğretmenlerin yetkinlikleri daha artırılacak" dedi.




"AK PARTİ HENÜZ 22 YAŞINDA"
AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Güler'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Bizim bu seneki 22. yıl dönümümüzde temamız "AK Parti'miz henüz 22 yaşında" ve doğru işlerle hep iş başında temasıyla bu dönemi kutluyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çokça belirttiği gibi AK Parti'nin kuruluş dönemine baktığınızda o zamanki toplumsal yapımız ülkenin genel siyasi görünümü ekonomik imkanlarına baktığımızda hakikatten içler acısı bir durum vardı.

1950 yılı çok partili siyasi hayatla beraber AK Parti'ye kadar 52 yıllık bir dönem içerisinde baktığımızda 38 tane hükümet kurulmuş yani ömrü 1,5 yıl dahi olmayan hükümetlerle aziz milletimize hizmet edilmeye çalışılmış güya.



"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"
Burada belli bir istikrarı yakalamanız lazım siyasi zemin içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımız da o dönemlere geldiğimizde aslında AK Parti'yi kuran ve sahiplenen onu kendi öz evladı gibi gören aziz milletimizdir. Biz sadece geldik tabelasını astık demiştir. İktidar dönemimizle beraber Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu 22 yıllık dönem içerisinde Türkiye'nin yüz akı birçok eserin üretildiğini görüyoruz.

22 YILIN ÖZETİ
22 yılı bir kelime ile özetlersek ben zihinlerimizdeki vesayetin acziyetin kırılmasıdır derim.

HEDEFLER NELER?
Önümüzdeki dönem dünyanın ilk 10 ekonomisi olacak şekilde şu anda 250 milyar dolar ihracatı olan ülkemizin 2028 yılına geldiğinde 350 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli var. Yine turizmde 100 milyon turist ve 100 milyar dolarlık bir turizm potansiyelini de 2028 yılına kadar hedefine koydu. Her türlü hazırlıkları yapıyoruz.

"ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ..."
Enflasyonumuzu birkaç yıl içerisinde tek haneli rakama indirmeyi ve aynı zamanda da çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerinde özlük haklarında onların beklentilerini karşılayacak şekilde bir bütçe disiplini sağlayacak ölçüde inşallah artışları sağlayacağız.



"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: Cumhurbaşkanımız bu partiyi kurarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve bu 22 yılda hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Vesayet odakları ülkenin önündeki demokratik engeller hepsi birer birer aşıldı. Çok zor günler geçirildi ama millet yanımızda olduğu sürece de bu zorluklar her zaman kolaylıkla aşıldı.

AK PARTİ A TAKIMI'NDAN A HABER'E ÖZEL AÇIKLAMALAR I VİDEO İZLE

Türkiye 22 yıllık bu sürede siyasetin nasıl yapılacağını gördü. İnşallah bundan sonra da bizim kendi arkadaşlarımız da genç bir ekiple 7 ekimden sonra ülkemiz yeni bir kabine ve yeni bir parti vizyonuyla vitriniyle ülkeyi yönetmeye devam edecek.

FİYAT İSTİKRARI SAĞLANACAK
Artık ekonomide dengelenme fiyat istikrarını sağlama yönünde adımlar atılıyor. Hiç kimse merak etmesin bizim bütün amacımız şimdi dar gelirli gruplara bu ekonomik sıkıntılarda enflasyonun yüksek seyrettiği bu zamanda onları enflasyona ezdirmemek ve yakalayacağımız 2024 ortalarından sonra ekonomik istikrara kadar biz emeklimizin işçimizin dar gelirlimizin yanında olacağız.

Türkiye'de fiyat istikrarı sağlanacak. Geçmişte de biz bunu başardık.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri: AK Parti son 22 yıldır Türkiye'de çok ciddi bir dönüşüme imza attı. Bir yandan güncel konuları idare etti mücadelelerini verdi ama diğer yandan da geleceğe yönelik planlar vizyonlar ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu siyaset anlayışının kaynağına baktığımızda millet sevgisinin millet aidiyetinin durduğunu görüyoruz. Bu sevgi doğal olarak mücadeleciliği de getiriyor, yenilikçiliği de getiriyor, değişime açık olmayı da getiriyor. Gençlere de ayrı bir bakış açısını getiriyor. İşin kaynağında millete hizmet etme iradesi var.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON
Cumhurbaşkanımız Kabine toplantısının hemen sonrasında bu konuya değindi yaptığı açıklamada. Bu vaatlerin tutulacağını bu anlamda çalışmaların devam ettiğini ilgili bakanlıklar nezdinde belirtti. Bu çalışmalar devam ediyor. Vakti zamanı geldiğinde bu noktada ayrıntılı bilgilendirme mutlaka yapılacaktır.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü özel yayınında A Haber'e açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç şunları kaydetti:

"AK Parti milletten oy isteyelim diye kurulan bir parti değil, masa başında oluşturulan bir siyasi hareket değil. İktidarda 21 yıl geride kaldı. Yapılan bütün seçimlerde AK Parti, Cumhurbaşkanımız bütün seçimlerde açık ara 1. oldu. Bu dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir başarı. Demokrasi bunun sebebi.

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRDÜYOR"
Bakan Yılmaz Tunç, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünün altını çizdi.

Tunç, FETÖ ile mücadeleye değindi ve "Yargı hemen hukuksal müdahalelere başlayarak tutuklama gibi özellikle fiili darbe girişiminde bulunanlara karşı emniyetle birlikte hızlı pozisyon aldı. Şuanda fiili müdahaleler tamamlandı. Bu anlamda 4 bin küsur mahkumiyet kararı verildi. Bunların yarıdan fazlası ağırlaştırılmış müebbet… İade talebimiz var 1300 kişi hakkında. İade talebi Avrupa, İsveç dahil olmak üzere... Maalesef cevap alamıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç, özellikle de NATO üyeliği için Türkiye'nin desteğini alması gereken İsveç'in taleplere karşılık vermediğin ifade etti ve "Kırmızı bülten çıkararak adli yardımlaşma iade talep ettiğimiz ülkelerden yeterince destek görmedik. Bu anlamda İsveç'in daha duyarlı olması lazım. Siz NATO'da Türkiye'nin dostu olmak istiyorsanız düşmanı saklayamazsın. İsveç'te Kur'an'ı Kerim'e yönelik saldırılar da gerçekleşti" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN