Başkan Erdoğan'dan net sözler: Kırım’ın ilhakını tanımıyoruz!

Başkan Erdoğan, Kırım konusunda tarihi bir açıklama yaptı: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz. Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye, Bu adımın gayrimeşru olduğunu ilk günden beri kararlılıkla savunmaya devam ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 06:58
Başkan Erdoğan’dan net sözler: Kırım’ın ilhakını tanımıyoruz!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda, Karadeniz'de gerilimi artıracak adımlardan uzak durulması gerektiğine vurgu yaptı.



İşte Erdoğan'ın mesajları: Ukrayna'nın bayrak gününü ve bağımsızlık gününü tebrik ediyorum. Kırım davasının barışçıl yollardan daha etkin bir şekilde savunulması amacıyla tesis edilen bu platformun Kırım konusunda vermek istediğimiz mesajlara güç katacağına inanıyorum. Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda dile getiriyoruz. Kırım'ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenlik ve esenliğinin temini de önceliklerimiz arasındadır.



Bu vesileyle gözaltında bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ve arkadaşlarının serbest bırakılmalarına dair beklentimizi tekrarlıyorum. Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye, bu adımın gayrimeşru olduğunu ilk günden beri kararlılıkla savunmaya devam ediyor. Hep söylediğim gibi savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN