CHP'den Gelecek, Saadet ve DEVA'ya yaylım ateşi! "Hiçbir katkıları olmadı" itirafı: "Rakamlar ortada, keşke tek girselerdi"

CHP listelerinden 38 vekil koparan küçük ortaklar 'söğüş' modundan 'sövüş' moduna geçti. Ahmet Davutoğlu CHP ile seçime girmeyi 'hata' olarak tanımladı, Ali Babacan ise "CHP tek başına seçim kazanamazdı" dedi. Küçük ortakların bu tutumu CHP seçmenini çileden çıkarırken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'rakamlar ortada' diyerek Gelecek, Saadet ve DEVA'yı yaylım ateşine tuttu. Günaydın, küçük ortakların "%7-8 alırız" iddiasının fos çıktığını belirterek "%7-8 iyi bir oy oranı, keşke CHP'den farklı girselerdi" şeklinde çıkıştı. Öte yandan Günaydın, Kılıçdaroğlu'nu da es geçmedi... "Biz 2010'lu yılların ortalarından bu yana 23,24,25 civarında oy alıyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu'nun vasatlığına dikkat çekti.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2023, 18:07 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 20:05
CHP’den Gelecek, Saadet ve DEVA’ya yaylım ateşi! Hiçbir katkıları olmadı itirafı: Rakamlar ortada, keşke tek girselerdi

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

İYİ Parti ve CHP hattında sular durulmuyor. Meral Akşener'in kurmayları defaatle seçimin CHP ve Kılıçdaroğlu yüzünden kaybedildiğini dillendirirken; "CHP'siz yerel seçim" söylemleri tavan yaptı.

Bir yandan da gözler CHP listelerinden 38 vekil koparan tokatçı küçük ortaklara çevrildi...



DAVUTOĞLU: EN SON TERCİHİM CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRMEKTİ
Seçimlere CHP listelerinden giren ve 10 vekil koparan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyledi.



"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Davutoğlu, "Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." ifadelerini kullandı.

"BİZİ HAKSIZ ELEŞTİRİYORLAR, BERABER KAYBETTİK"
Davutoğlu daha sonrasında "Bizi haksız eleştiriyorlar. Sanki biz CHP'yi dolandırdık. Biz siyasi mücadele yürüttük beraber kazandık beraber kaybettik" çıkışında bulundu.



CHP'DEN 15 VEKİL KOPARAN BABACAN CHP'YE VURDU: TEK BAŞINA SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL
CHP listelerinden 15 vekil sandalyesi alan DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan ise, "CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Babacan şu ifadeleri kullandı;

"Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya?"

"Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..."



'SÖĞÜŞ'TEN 'SÖVÜŞ'E GEÇEN KÜÇÜK ORTAKLARA ÜST DÜZEY TEPKİ!
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken 'Söğüş' modundan 'sövüş' moduna geçen siyasi tokatçı küçük ortaklara CHP'den üst düzey bir tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'rakamlar ortada' diyerek Gelecek, Saadet ve DEVA'yı hedef aldı.

Günaydın, "CHP'nin 28 Mayıs'ta aldığı oy oranı ile CHP'nin olağan oy oranına uzun yıllara dayanan oy oranına birlikte baktığımızda CHP'nin dışındaki partilerden ne kadar katkı aldığını görebiliriz. Bunun için siyaset bilimci olmaya gerek yok, araştırmacı - anketçi olmaya gerek yok! Bu rakamlar ortada" ifadelerini kullandı.



Fondaş Cumhuriyet yazarlarınddan Murat Ağırel, CHP'li Gökhan Günaydın'a "Ortaklarınız neden böyle bir açıklama yapıyor? Neden kendilerini olduğundan daha yüksek göstermeye çalışıyorlar?" sorusunu yöneltti.

Günaydın şu yanıtı verdi;

Valla bu soruların muhattaplarına sorulmasında fayda var. Bildiğimi kadarıyla Temel Karamollaoğlu, "%7-8 bizim oyumuz var" dedi. Saadet Partisi'nin geçmişine bakılır, %7-8 oyu var mıydı!

"KEŞKE CHP'DEN FARKLI GİRSELERDİ"
%7-8 iyi bir oy oranı, keşke CHP'den farklı girselerdi! CHP %24-25 civarında oy alırdı, %7-8'de oralarında katkısı gelirdi. Böylece %32-33 alırdık! Çünkü bizim %24-25 civarında zaten oyumuz var.

"YÜZDE İKİLİK İNSANLARIN ATIP TUTMASINA ALDIRMAMAK LAZIM"
Günaydın, "CHP'nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü?" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a isim vermeden tepki gösterdi. "Yüzde ikilik olup olmadığı belli olmayan insanların atıp tutmalarına çok aldırmamak lazım." diyen Günaydın, "Sandık sonuçlarını bilemiyoruz. Sandık çıkış anketlerini biliyoruz ama onları da kimse mahcup olmasın diye söylemiyoruz. 'Tek başınıza seçim mi kazanabilirsiniz?' sorusuna 'Kazanacağımız yerler var, kazanamayacağımız yerler var' şeklinde cevap veririz. Peki aynı soruyu biz sorsak yanıtı var mı bu sorunun?" ifadelerini kullandı.



ZOOM CUNTASININ BAŞ AKTÖRÜ! KILIÇDAROĞLU'NDA 'VASAT' GÖNDERMESİ
Bilindiği üzere CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ekrem İmamoğlu'nun alternatif kurultayla Kılıçdaroğlu'nu devirme planları yaptığı zoom cuntasının baş aktörlerinden biri.

Gelecek, Saadet ve DEVA'yı yaylım ateşine tutan Günaydın, Kılıçdaroğlu'nu da es geçmedi...

"Biz 2010'lu yılların ortalarından bu yana 23,24,25 civarında oy alıyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu'nun vasatlığına dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN