Son dakika: CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde isyan var! "Bu zamlarla yaşayamıyoruz" diyerek iş bıraktılar

CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de baş gösteren grevler gündemdeki yerini korurken bir başka CHP’li ilçe belediyesinde çalışan işçiler zam yapılmadığı için iş bıraktı. Kadıköy Belediyesi binası önünde toplanan işçiler, geçinemediklerini maaşlarının asgari ücret seviyesinde olduğunu ifade ederek ek protokol ile maaşlarına güncelleme yapılmasını istedi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 09:39 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 09:49
Son dakika: CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde isyan var! Bu zamlarla yaşayamıyoruz diyerek iş bıraktılar

İÇİNDEKİLER

İşçiler, "Ek protokol istiyoruz", "Beslenme çantaları boş, çocuklarımızı besleyemiyoruz", "Faturaları ödeyemiyoruz, bu zamlarla yaşayamıyoruz", "Kiralar ortalama 17 bin TL, maaşımız 14 bin 300. Barınamıyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Genel İş Sendikası Anadolu yakası. 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam, "Her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösterilip, belediye şirket işçilerinin hakları 4 yıldır yenilmeye devam ediyor. İlave tediye hakkımızı vermediler, kadro hakkımızı vermediler, sonuç geçinemeyen, her yerde direniş başlatan belediye şirket işçileri oldu" dedi.

İSTAÇ DA İSYAN BAYRAĞINI AÇTI
4 yıl önce yerel seçimlerde CHP yönetimine geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi adete can çekişiyor. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye işçiler peş peşe isyan bayrağını çekmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İSTAÇ) çalışanlarına 2022 yılı 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 16 ile Ocak 2023'te yüzde 10 zam yaptı.



Personelin maaşına 2022-2023 döneminde yansıyan yüzde 26'lık zam sonrası net maaşları 13 bin TL'ye yükseldi. Ancak personele yeni zam verilmemesi İSTAÇ personelini isyan ettirdi.

Açlığa mahkum edilen İSTAÇ çalışanları bağlı oldukları HAK- İŞ Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası'yla birlikte ek protokolle maaşlarının düzeltilmesini istedi. Ancak İBB yönetimi zam vermemekte ısrarcı oldu.

İş yavaşlatma eylemi başlatan İSTAÇ personeli eylemlerine devam ederken arabulucuya sevk edilen zam görüşmelerini beklerken İBB yönetimi, zam vermeyeceğini kesin bir dille ifade etmesi üzerine Hizmet-İş sendikasıyla olan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya fenomenlerine günlük 25 bin TL para verdiği İstanbul'da geçinmek için çabalayan İBB personelinin para alamaması İstanbul'da çöplerin 25 yıl aradan sonra tekrar gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Eylem nedeniyle çöp transfer merkezlerinde 4-5 saat beklemek zorunda kalan ilçe belediyelerine ait çöp toplama araçları seferleri yetiştiremedikleri için oluşan Silivri, Maltepe, Beyoğlu ve Ataşehir'deki toplanmayan çöpler dikkat çekti.

Öte yandan İSTAÇ'ta çöp aktarma görevinde çalışan 5 bin 500 personel zam alamadıkları için ay sonunda grev yapmaya hazırlanıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN