Yüzyılın hızı: Söz verildi yapılıyor! İslahiye'deki deprem konutları Ekim sonunda teslim edilecek

Depremden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye’de TOKİ’nin 5 ay önce temelini attığı konutlarda sona gelindi. Kaba inşaatları biten sitelerde; 17 bloktan oluşan ve her binada 24 daire bulunan kalıcı konutlar tarihi bir rekorla Ekim sonunda teslim edilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Yüzyılın hızı: Söz verildi yapılıyor! İslahiye’deki deprem konutları Ekim sonunda teslim edilecek

İÇİNDEKİLER

Yüzyılın Felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilin etkilendiği bölgelerde, çalışmalar sürüyor. Yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmaya başlayan devlet, vatandaşları hızlı bir şekilde yeni yuvalarına kavuşturmak istiyor. Bun kapsamda da depremin en fazla vurduğu ilçelerden olan Gaziantep İslahiye'de de çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Kaba inşaatları biten sitelerde, 17 bloktan oluşan ve her binada 24 daire bulunan kalıcı konutların yanı sıra çocuk oyun alanları da bulunuyor. Parklar ve yeşil alanlar da hazırlanıyor. Konutların depremzedelere ekim ayı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

BÜYÜK DEVLET
Deprem Konutları İnşaat Mühendisi Muhammed Emin Ay, "Ekim sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Kasım'da ise ev sahipleri yerleşmeye başlayacak. Burada toplamda 17 bloğumuz mevcut. Bu 17 bloğun hepsinin kaba inşaatı bitti. Duvar İmalatları da tamamlandı. 10 binanın ise dış cephe imalatlarında tamamlandı ve boyası yapıldı" dedi. Konutların hızlı bir şekilde tamamlanması bölge halkını da mutlu etti. İşte o yorumlar:



- İslahiye'de umudumuz artıyor. Çok acı günler inşallah geride kalacak.

- Acılarımız o kadar büyük ki, şimdi dünyaya farklı bakıyoruz. Devletimiz bizi unutmadı.

- Erdoğan söz verdi. Evlerimizi yapacağını biliyorduk, bizi düşündükleri için minnettarız. GÜN aşını konutların önünden geçiyorum. Heyecanlanıyorum gerçekten.



- Büyük bir ülke olduğumuzun kanıtıdır. Bu kadar kısa sürede bitirilmesi olağanüstü. BİZ büyük bir ülkeyiz. Acımızı da paylaşırız sevincimizi de. Gaziantep'te doğdum büyüdüm. Devletimize teşekkür ediyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN