Macaristan seferi! Başkan Erdoğan Macaristan’da resmi ziyarette bulunacak

Başkan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın davetlisi olarak bugün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye resmi ziyarette bulunacak. Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümünde atılacak adımlar konuşulacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 06:59
Macaristan seferi! Başkan Erdoğan Macaristan’da resmi ziyarette bulunacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Macaristan Milli Günü kutlamalarına katılacak. İki ülke arasında stratejik ortak seviyesine yükseltilen ilişkiler ve Rusya-Ukrayna Savaşı başta olmak üzere kritik bölgesel gelişmeler liderlerin ana gündem maddesi olacak.

Erdoğan- Orban görüşmesinde, ikili ilişkilere mercek tutulacak. Ortak ticaretin geliştirilmesi, ekonomik ve kültürel alanlarda iş birliği konuları da masada. Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümünde atılacak adımlar konuşulacak.

Karadeniz'de gerginliğin artmaması için izlenecek yol haritası belirlenecek. NATO'nun genişleme politikası ve Avrupa Birliği ile ilişkiler de kapsamlı olarak ele alınacak. Erdoğan, 9-10 Eylül tarihlerinde bu kez G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gidecek. Temasları sonrası Türkiye'ye dönecek olan Erdoğan, 17 Eylül'de ise ABD'nin New York kentinde olacak. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yapacak Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'la da görüşmesi planlanıyor. Türkiye de bu kurula katılacak.

SOROS TÜRKİYE'DE KAYBETTİ
"Seçimlerde Erdoğan'ı sadece desteklemekle kalmayıp özellikle çok dua ettim" diyen Orban, "Soros bir ülkede daha kaybetti" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN