KKTC'deki BM skandalına 6'lı koalisyonun üyelerinden ölüm sessizliği! Ne Kılıçdaroğlu ne Akşener ne de Karamollaoğlu...

Son dakika haberleri... KKTC’nin Pile köyüne yol yapma girişiminin Rum destekçisi Birleşmiş Milletler (BM) askerler tarafından engellenmeye çalışmasına 6’lı koalisyonun üyelerinden tepki gelmedi. Süper lige çıkan takımları bile sosyal medya hesabından tebrik eden Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler çığ gibi büyürken, Meral Akşener, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal’ın da üç maymunu oynaması dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 15:40 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 16:30
KKTC’deki BM skandalına 6’lı koalisyonun üyelerinden ölüm sessizliği! Ne Kılıçdaroğlu ne Akşener ne de Karamollaoğlu...

İÇİNDEKİLER

KKTC'nin Pile köyüne yol yapma girişimi BM Barış Gücü görevlileri tarafından engellendi. Bunun üzerine KKTC güvenlik güçleri, BM'ye ait araçları bölgeden dozer yardımıyla kaldırdı.

Dışişleri Bakanlığı BM Barış Gücü'nün gerçekleştirdiği fiziksel müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti ve söz konusu müdahaleyi kınadı.

"ASKERİ BİR AMAÇ YOK"
Bölgede gerilim sürerken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

"Hafta sonu dolayısıyla bu çalışma biraz yavaşlatılmıştır." diyen Ersin Tatar, "Bu insani bir hareket. Bunun uzlaşı yoluyla çözülmesi temennimiz. Bu yolun açılması gerekiyor. Burada askeri bir amaç yok. Halkımızdan bu konuda çok şikayet geliyordu. Burası özel bir köy. Bizim oradaki bütün haklarımızı terk etmek durumunda değiliz. Orayı yine umduğumuz gibi yapıp, egemenliğimizi koruyacağız. İnşallah sağ duyulu bir şekilde sorunun çözüleceğine inanıyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." ifadelerini kullandı.

BM'nin adımına tepki gösteren Tatar, "Bizi tam muhatap kabul etmiyorlar. Güney Kıbrıs'ı muhatap kabul ediyorlar, onlar da yolun yapılmasını istemiyor. Bu yolun neden yapıldığını, neyin ne olduğunu çok iyi öğrenildi. Önümüzdeki birkaç gün içinde sulh içinde çözülmesi temennimiz." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU SES ÇIKARAMADI
Süper lige çıkan takımları bile sosyal medya hesabından yayınladığı mesajlarla tebrik eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Rum destekçisi BM'ye yönelik tek bir paylaşımda bulunmadı.

En son paylaşımını üç gün önce yapan ve KKTC'ye destek mesajı vermeyen Kılıçdaroğlu, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

SADECE KILIÇDAROĞLU DEĞİL, 6'LI KOALİSYONUN TÜM ÜYELERİ 3 MAYMUNU OYNADI!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, grup toplantılarında KKTC'yi göstermelik dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da skandalla ilgili paylaşımda bulunmadı.

NE OLMUŞTU?

BM BARIŞ GÜCÜ'NDEN PİLE – YİĞİTLER YOLU YAPIMINA SKANDAL MÜDAHALE
BM Barış Gücü askerleri, Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek istedi. BM Barış Gücü askerleri, araçlarını KKTC topraklarına park ederken, güvenlik güçleri ise BM'ye ait araçları dozerlerle bölgeden kaldırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne KKTC'den kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacağını bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından, Pile-Yiğitler Projesi yolunda bu sabah Birleşmiş Milletler Barış Gücü (BMBG) askerlerine ve araçlarına saldırı düzenlendiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirterek, "BMBG'nin bugün Kıbrıs Türk tarafına karşı takındığı taraflı ve kabul edilemez tavır, BMBG'nin ülkemizdeki varlığını sorgulatmakla kalmayıp BM'nin itibarını ve inandırıcılığını da zedelemektedir." denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Pile köyünde yaşayan Kıbrıs Türklerinin KKTC topraklarına ve Pile'deki arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Pile-Yiğitler yolu yapımına başlanıldığı belirtildi.

Bu yol yapım projesinin tamamen insani amaç taşıdığının altı çizilen açıklamada, "Hal böyle olmasına rağmen bugün BMBG askerleri tarafından bölgede emniyeti sağlamak amacıyla bulunan polisimize ve yol inşaat ekibine KKTC toprakları içinde fiziksel müdahalede bulunulmuş, yol yapımı engellenmeye çalışılmıştır. BMBG'nin bu olay sırasındaki tutumu kabul edilmezdir." ifadesine yer verildi.

KKTC'DE 8 DARP RAPORU
Rum yönetiminin, 'askeri proje yapıyorlar, toprak kazanıyorlar' provokasyonuyla harekete geçen BM askerleri, KKTC toprakları içinde yol genişletme çalışmalarına müdahale ederek çalışmanın önünü dikenli teller ve beton bariyerlerle tıkamaya çalışmıştı. Türk polisinin BM askerlerini bölgeden uzaklaştırdığı sırada yaşanan arbede nedeniyle 3 BM askeri ile 8 Türk polisi, hastaneye başvurarak darp raporu aldı. 'Türkler BM askerine saldırdı' propagandası yapan Rum yönetimi ise AB ve BM Güvenlik Konseyi üyeleri Fransa, İngiltere ve ABD'den yardım istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN