Başkan Erdoğan yarın Macaristan'a gidecek! Yoğun diplomasi başlıyor: Hindistan, ABD ve Putin...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Macaristan'a günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan'ın Macaristan ziyareti sonrası yoğun bir gündem bekliyor. Önümüzdeki süreçte G-20 için Hindistan'a, sonrasında ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye ziyarette bulunacak Erdoğan'ın Tahıl Koridoru sorununun çözümü için Rusya lideri Vladimir Putin ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. .

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 13:32 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 23:22
Başkan Erdoğan yarın Macaristan’a gidecek! Yoğun diplomasi başlıyor: Hindistan, ABD ve Putin...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Önümüzdeki süreçte Macaristan, Hindistan ve ABD'yi ziyaret edecek.

BAŞKAN ERDOĞAN MACARİSTAN'A GİDECEK | VİDEO İZLE


İLK DURAK MACARİSTAN
Başkan Erdoğan, öncelikle 20 Ağustos tarihinde Macaristan'a gidecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne katılmak üzere, yarın Budapeşte'ye gidecek. Ülkeyi milli günü olan tarihte ziyaret etmesi bir anlamıyla da hem jest ziyareti olacak. Ziyaret günü birlik gerçekleşecek, Erdoğan aynı gün yurda dönecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Macar tarafıyla yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunulması öngörülüyor.

AK PARTİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
Başkan Erdoğan Macaristan dönüşü 24 Ağustos'ta AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılacak. Programın sloganı "Biz Henüz 22 Yaşındayız" olacak.

PUTİN İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?
Erdoğan'ın Ağustos sonu veya Eylül başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Türkiye'de ağırlaması bekleniyor. Putin'in Türkiye'ye gelmesini beklenirken, aksi yönde bir ziyaret de gerçekleşebilir.



Görüşmede ana gündem maddesi tahıl koridoru olacak. Rusya-Ukrayna savaşı ve bu savaş ile birlikte ortaya çıkan siyasi gelişmeler de iki lider arasında konuşulacak konular arasında yer alıyor. Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler, terörle mücadele gibi başlıkların da masada olması bekleniyor.

G-20 İÇİN HİNDİSTAN'A GİDECEK
Erdoğan, 9-10 Eylül tarihlerinde bu kez G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gidecek. Temasları sonrası Türkiye'ye dönecek.

ABD'YE KRİTİK ZİYARET
17-21 Eylül tarihlerinde ise Başkan Erdoğan, Amerika'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Burada alınacak olan kararlar da dünya açısından oldukça önemli.

Başkan Erdoğan, BM üyesi olan diğer ülke liderleri ile ayrı ayrı görüşecek. Son olarak özellikle de Rusya ile temaslar dünya açısından büyük önem taşıyacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN