Asimetrik savaşta en iyisi Türkler! Türk savunma sanayiinin başarısı teknoloji devi Japonlar'ın radarında...

Türk savunma sanayii, teknoloji devi Japonlar'ı bile kendine hayran bıraktı. Baykar'ı ziyaret eden gazeteciler, İHA ve SİHA'ların dünyanın en iyisi olduğunu vurguladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
Asimetrik savaşta en iyisi Türkler! Türk savunma sanayiinin başarısı teknoloji devi Japonlar’ın radarında...

İÇİNDEKİLER

Japon basınından Nikkei Asia, Türkiye'yi kaleme aldı. İstanbul'a gelip Baykar'ı inceleyen gazeteciler, SİHA'lara övgüler yağdırdı. İnsansız araçların, Ukrayna, Libya ve Suriye'deki çatışmaların seyrini değiştirdiğini vurguladı! Dikkat çekici analizler yaptı:

Türk SİHA'ları, "asimetrik savaşın" en önemli araçları oldu. Bu da Ankara'yı, dünyada çok daha etkili yaptı. Türkiye'nin başarıları, diğer orta güçleri de harekete geçiriyor ve stratejik özerkliklerini de artıracak. Bu da dünya güçlerini rahatsız edecek!

Gazete, Baykar'ın en az 30 ülke ile sözleşme imzaladığını ve 1.1 milyar doları aşkın ihracat açıkladığını hatırlattı.

ANATOLU'NUN GURURU
NATO, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki ilk kadın Tuğamiral Gökçen Fırat için tebrik mesajı yayınladı. Çok kritik bir görevde bulunduğunu hatırlattı. Ortak yapılan deniz operasyonlarında O'nun kararıyla hareket edileceğini açıkladı. Başarı dileklerini yolladı.



SÜPER TÜRK!
Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde amiralliğe terfi eden ilk kadın olarak tarihe geçmişti. Bu büyük başarı, yurt dışında da geniş ver buldu. Son olarak NATO Deniz Komutanlığı (MARCOM), İngiltere'de NATO Müttefik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Operasyonlardan Sorumlu Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Amiral Fırat için övgü dolu bir açıklama yaptı: Konumu, 4 NATO daimi deniz kuvvetinin çok uluslu büyük görevlere katılımı da dahil olmak üzere ittifakın deniz operasyonlarının ve tatbikatlarının başarısı için kritik öneme sahiptir." Çalışmalarıyla dikkat çeken komutan Fırat, "Amiralliğe terfi etmek, bir deniz subayının kariyerinde ulaşacağı en yüksek başarılardan biridir. Bu hedefe ulaştığım için çok ama çok mutluyum. Milletimize ve ordumuza şeref, özveri ve sadakatle en üst düzeyde hizmet edecek kadın amiral ve generallerimizin sayısının artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN