Dünya basını yazdı: Ukrayna tahılının Avrupa’ya gitmesi için Türkiye'nin onayı şart!

Washington Post gazetesi, Ukrayna tahılının Avrupa’ya gitmesi için ABD’nin Türkiye’nin kapısını çaldığını yazdı. Gazete, “Rusya, anlaşmayı bitirdi. Yeni bir rota için Türkiye’nin onayı şart” yorumunda bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 07:03
Dünya basını yazdı: Ukrayna tahılının Avrupa’ya gitmesi için Türkiye’nin onayı şart!

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının ardından ABD basını yeni Karadeniz planını yazdı.

Wall Street Journal plan kapsamında ABD'nin Türkiye ile de görüşme halinde olduğunu duyurdu. Alman basını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türkiye'nin denklemdeki konumu için "Çok önemli" ifadesi dikkat çekti.

Anlaşma gereği Ukrayna'nın Odessa, Çernomorsk ve Yuzhne limanlarından gelen ürünler İstanbul Boğazı'nda; BM, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan heyetlerin bizzat gemiye çıkarak yaptığı denetimlere tabi tutuluyordu.

Bu durumun aşılması için Ukrayna'ya ait ilk tahıl gemisi dün Odessa'dan yola çıktı. Hong Kong bandıralı Joseph Schulte adlı gemi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat 2022'den bu yana Odesa Limanı'nda mahsur kalmıştı. Joseph Schulte'nin rotası İstanbul.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN