CHP'li belediyede iş bırakma eylemi! Ekrem İmamoğlu il il gezerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde çöp yığınları oluştu

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetiminde temel hizmetlerin aksadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler kadrolaşma, işten çıkarmalar ve hak gaspları nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Temizlik işçilerinin grevi sonrası Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önünde biriken çöpler vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla kaydedildi. Megakent İstanbul büyük krizin ortasındayken Ekrem İmamoğlu ise il il gezmelerine devam ediyor...

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 01:12 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:49
CHP’li belediyede iş bırakma eylemi! Ekrem İmamoğlu il il gezerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde çöp yığınları oluştu

İÇİNDEKİLER

2019'da AK Parti'den CHP yönetimine geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) rotayı hizmetsizliğe çevirdi.

CHP'Lİ İBB'NİN ÖNÜNDE ÇÖP YIĞINLARI OLUŞTU I VİDEO İZLE

PERSONELLER GREVDE
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binasının hemen karşısında bulunan parkta eylem başlatan sözleşmeli işçiler, Eylül ayında yapılması beklenen zammın ancak Mayıs ayında gerçekleştirilmesi ve verilen yüzde 27 oranındaki artış nedeniyle işi bıraktı.

İMAMOĞLU İL İL GEZİYOR
Otobüslerin yolda kaldığı, metroların çalışmadığı yolların köstebek yuvasına döndüğü İstanbul'da Ekrem İmamoğlu il il gezmelerine devam ediyor. Bu kadar sorunun yaşandığı İstanbul'dan bugün Hacı Bektaşı- ı Veli anma kutlamaları için Nevşehir'e gitme kararı aldı.

Burada Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı gövde gösterisi yapmak isteyen İmamoğlu, yüzlerce kişiyi de yanında götürme kararı aldı. Ancak İmamoğlu'na tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüdü:

- Cesaretin yok adayım diyemiyorsun, İstanbul'a düşmansın her yeri geziyorsun.
- İmamoğlu için İstanbul ok hükmünde. İstanbullular Mart 2024'ü bekliyor.



- İstanbul'u bitirmek için seçildi, bitirdi.
- Artık borç batağında yüzen ve her yeri İzmir'e benzeyen İstanbul'u kim başardı? İmamoğlu ve tayfası.
- Sadece kendi reklamı için 1 milyar 500 milyon lira ayıran İmamoğlu ile hesaplaşma Mart 2024'te.

İSTANBUL ÇÖP YUVASINA DÖNDÜ
Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önünde biriken çöpler vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla kaydedildi. Grev sonrası çevre kirliliğine sebep olan çöp yığınlarının kaldırımlara kadar taşması vatandaşlara zorluk çıkardı.

CHP'Lİ İBB'NİN ÖNÜNDE ÇÖP YIĞINLARI OLUŞTU I VİDEO İZLE

"ARTIK YETER DİYORUZ!"
İşçiler adına basın açıklaması yapan BTO-Sen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Genel Sekreteri Erkan Urel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye işçileri arasında asgari standardın olacağını söylemesine rağmen, Ağaç ve Peyzaj AŞ çalışanlarının kapsam dışında tutulduğunu kaydetti.

Diğer İBB çalışanları ile eşit haklara sahip olmak istediklerini dile getiren Urel, "Aynı ülkede aynı ekonomik koşullar altında yaşıyoruz. Ağaç AŞ olarak ayrımcılığa 'artık yeter' diyoruz. Aldığımız her yüzdelik zammın bir süre sonra asgari ücret olmasını, açlık sınırı altında kalmasını kabul etmediğimiz için Saraçhane'ye geldik." diye konuşarak eylem yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN