İmamoğlu'nun "Partiler üstü İstanbul ittifakı" diyerek göz kırptığı HDP'den alçaklık! PKK kanalında Öcalan'a özgürlük istediler

Türkiye yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının kirli siyasetine şahitlik ediyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun "Partiler üstü İstanbul ittifakı' diyerek göz kırptığı HDP büyük bir alçaklığa imza attı. HDP/Yeşil Sol Van vekili Mahmut Dindar, PKK kanalında Kandil ile ağız birliği yaptı, eli kanlı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi. Dindar, "Abdullah Öcalan üzerindeki bu tecrit olayı çözülmediği müddetçe zaten bu ülkeye barışın geleceğini sanmıyoruz" dedi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 17:00 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 17:21
İmamoğlu’nun Partiler üstü İstanbul ittifakı diyerek göz kırptığı HDP’den alçaklık! PKK kanalında Öcalan’a özgürlük istediler

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'a giden süreçte Kandil'le el ele verip Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen, bir önceki yerel seçimlerde de CHP ile aleni bir şekilde ittifak yürüten HDPKK'nın bölücülük temelli kirli siyaseti hız kesmeden sürüyor.



Bu durumun son örneği HDP/Yeşil Sol Van vekili Mahmut Dindar'ın skandal açıklamalarıyla bir kez daha gözler önüne serildi.



PKK KANALINDA ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER
PKK televizyonunda açıklamalarda bulunan Dindar, Kandil'le ağız birliği yaparak bebek katili eli kanlı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi.

Şu ifadeleri kullandı;

Bu savaş ortamında vazgeçmeleri gerekiyor artık. Şunu aslında söylemek gerekir; Abdullah Öcalan üzerindeki bu tecrit olayı çözülmediği müddetçe zaten bu ülkeye barışın geleceğini sanmıyoruz. Bu politikaların devlet tarafından tamamıyla gözden geçirilmesi lazım.




Gazi Meclis'in çatısı altında 'vekil' ünvanı taşıyan birinin PKK ile ağız birliği yaparak, aleni bir şekilde bölücülük yapması toplum vicdanını yaraladı.



"İMAMOĞLU PARTİLER ÜSTÜ İSTANBUL İTTİFAKI" DEYİP HDPKK'YA YANLADI
Öte yandan bebek katilini özgürlük dilenen HDPKK'ya Ekrem İmamoğlu, "Partiler üstü İstanbul ittifakı' diyerek yanlamış, yerel seçinde destek talep etmişti.

HDPKK Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen de İmamoğlu'na "Bizim çizgimize in desteğimizi al" mesajı göndermişti.



Türkmen, Bizim için önemli olan HDP'nin politik çizgisini büyütmek. Bu çizgiyi, bu çizgiye yakın siyasal çizgilerle büyütmeyi birinci öncelik olarak görürüz" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN