İYİ Partili Bilge Yılmaz Meral Akşener'e karşı yeni parti mi kuruyor? Barış Yarkadaş'ın iddiası sonrası ortalık karıştı

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yaşanan seçim yenilgisinin ardından muhalefet karıştı. CHP'de koltuk kavgası devam ederken Ekrem İmamoğlu rotayı yeniden İBB'ye kırdı. CHP gibi karışan bir diğer parti de İYİ Parti oldu. CHP yandaşı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması yönünde lobi yaptığını ve CHP ile ittifak yapılması halinde "Genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. Kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım" dediğini iddia etti. Barış Yarkadaş'a Bilge Yılmaz'dan sert bir yanıt geldi. Yılmaz, "Kulis dedikoduları, sahte anketler ve sosyal medya operasyonlarıyla kamuoyunu abluka altına alan ve insanları Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına mecbur eden makine belli ki yeniden çalışmaya başladı. " diyerek hem Yarkadaş'a hem Kemal Kılıçdaroğlu'na salladı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 01:31 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 16:41
İYİ Partili Bilge Yılmaz Meral Akşener’e karşı yeni parti mi kuruyor? Barış Yarkadaş’ın iddiası sonrası ortalık karıştı

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta tarihi bir hezimet yaşayan 8'li koalisyonun ortaklarından CHP ve İYİ Parti'de gerilim eksik olmuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile koltuk savaşı veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotayı yeniden unuttuğu İstanbul'a kırdı.



İYİ PARTİ VE HDPKK'YA İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI
2019'a gönderme yapan İmamoğlu, "İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" diyerek İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.



GÖZLER 26 AĞUSTOS'A ÇEVRİLDİ
Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun havlu atmasının ardından gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çevrildi.

26 Ağustos'ta CHP ile ipleri koparması beklenen Akşener'in, İmamoğlu'ndan sonra ne tür çıkış yapacağı merak konusu oldu.



CHP YANDAŞI BARIŞ YARKADAŞ'TAN OLAY İDDİA
CHP yandaşı Barış Yarkadaş bomba bir iddiayı ortaya atarak İYİ Parti'nin karıştığını söyledi.

AKŞENER'İN 'U' DÖNÜŞ SİNYALİ SONRASI BİLGE YILMAZ'DAN REST I VİDEO İZLE

MERAL AKŞENER'DEN YİNE Mİ 'U' DÖNÜŞÜ?
"Meral Akşener kendisini ziyaret eden milletvekillerine ilginç sözler sarf ediyor" diyen Yarkadaş, "Bugün İYİ Parti'den önemli bir isimle konuştum son havayı sana özetleyeyim dedi 'Sizin o yayından sonra parti teşkilatlarında 'Biz hiçbir şeyi kazanamayacaksak niye bu seçimlere giriyoruz' diye bir hava oluştu, Meral Hanım da bu havayı gördüğüm için, Ankara, İstanbul İzmir'i ittifak görüşmelerinde kendisine ayırdı hatta kendisini ziyaret eden vekillere 'CHP'nin iç işlerine karışmayın, hiç kimse CHP'nin iç işlerine karışarak yorum yapmasın, biz kendi partimizi büyütelim Kemal Kılıçdaroğlu'na saygısızlık algılanabilecek sözleri de hiç kimse etmesin' tavsiyesinde bulunuyor' dedi. Bu sözleri birkaç kişiye tekil olarak mı yoksa kendisini ziyaret eden birçok vekile mi söyledi diye sordum 'Birçok vekile söylediğini ve birçok parti yöneticisine söylediğini rahatlıkla ifade edebilirim' dedi" ifadelerine yer verdi.

"GEREKİRSE AYRI PARTİ KURARIM"
CHP yandaşı Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in bu sözlerini ittifak sinyali olarak değerlendiren bazı İYİ Partili isimlerin bu konundan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti. O isimlerin başında gelen kişilerden birinin ise Bilge Yılmaz olduğunu açıkladı.



Sözlerinin devamında Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:



"Meral Hanım'ın 26 Ağustos'ta 'gemileri yakmaktan vazgeçmesinden rahatsız olan' önemli bir grup Ankara'da var. Bunlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri olan Bilge Yılmaz. Bilge Yılmaz'ın radikal bir ittifak karşıtı olduğu, İYİ Parti ve CHP'nin kesinlikte ittifak yapmaması yönünde lobi yaptığı, parti yönetimi ittifakta ısrar ederse Bilge Yılmaz'ın genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. 'Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım' dediği İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor."

BİLGE YILMAZ HEM BARIŞ YARKADAŞ'A HEM KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SALLADI
Bu iddianın ardından bir açıklama yapan İYİ Partili Bilge Yılmaz hem Barış Yarkadaş'ı hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Bilge Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mecbur bırakıldıklarını öne sürerek Barış Yarkadaş'ın pişkinlik içinde olduğunu söyledi.

MUHALEFETE MUSALLAT OLAN HASTALIK HORTLADI
Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bir televizyon yorumcusunun dün gece ortaya attığı iddiaları dinledim. Elbette bu iddialara itibar gösterip cevap vermeyeceğim. Ne var ki, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, özellikle aday belirleme sürecinde, muhalefete musallat olan bir hastalığın yeniden hortladığını üzülerek gözlemliyorum. Kulis dedikoduları, sahte anketler ve sosyal medya operasyonlarıyla kamuoyunu abluka altına alan ve insanları Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına mecbur eden makine belli ki yeniden çalışmaya başladı.

PİŞKİNLİK İÇİNDELER
Bunun acı sonuçlarıyla seçim gecesi hepimiz yüzleştik. Milyonlarca insan, moral bozukluğu içinde ve her gün fakirleşerek bu mağlubiyetin bedelini ödüyor. Bu operasyonu yürüten insanlar ise hiçbir özür dilemeden, hiçbir özeleştiri vermeden büyük bir pişkinlik içindeler.

Müstakil bir siyasi parti olarak İYİ Parti, milletin doğru temsiline ve bu iktidarı mağlup etmeye odaklanmalıdır. Bu yüzden kararlarını, bilimsel değerlendirmeler, araştırma sonuçları ve temsil ettiği toplum kesiminin önceliklerini dikkate alarak vermelidir. İYİ Parti'nin bu yaklaşımı seçimlerden önce dikkate alınmamıştır ve maalesef netice ortadadır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN