CHP'li Mehmet Sevigen'den İzmir iddialarına yaylım ateşi: Gök kubbeyi Kılıçdaroğlu'nun başına yıkarız

Eski Devlet Bakanı ve CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, 'CHP, İstanbul ve Ankara'da yerel seçim ittifakı yapmak için İzmir'de İYİ Parti'nin adayına destek verecek' iddiaların çok sert eleştirdi. Mehmet Sevigen, söz konusu durumunda CHP'nin kapısına kilit vurulması gerektiğini kaydederek, "Kimse hayal kurmasın, Kemal Bey de hayal kurmasın. Gök kubbeyi başlarına yıkarız" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 22:09 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 23:28
CHP’li Mehmet Sevigen’den İzmir iddialarına yaylım ateşi: Gök kubbeyi Kılıçdaroğlu’nun başına yıkarız

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde aldığı yenilgi sonrasında 'istifa' çağrılarına maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu taleplere kulak tıkayıp 'Koltuğu bırakmıyorum' mesajı verdi. Yerel seçimlere Kılıçdaroğlu ile gideceği konuşulan CHP'ye bir darbe de ittifak ortaklarından geldi. İYİ Parti kanadından yapılan açıklamalarda, 2024 yılında yapılacak seçimlerde ittifaklara kapılar kapatıldı.

"GÖK KUBBEYİ KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞINA YIKARIZ" I VİDEO İZLE



İYİ PARTİ'DEN CHP'YE İTTİFAK ŞARTI: AKŞENER İZMİR'İ İSTİYOR İDDİASI
İYİ Partililer yerel seçime yalnız girecekleri yönünde mesajlar vermeye devam ederken Meral Akşener'in ittifak için CHP'ye birkaç şart sunacağı öne sürüldü.

Milliyet yazarı Zafer Şahin, Akşener'in İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun, Ankara'da Mansur Yavaş'ın adaylığını isteyeceğini iddia etti. Şahin, İYİ Parti liderinin iki adaya verilecek desteğin karşılığı olarak İzmir'in kendilerine bırakılmasını talep edeceğini söyledi.



İYİ PARTİ İDDİALARI YALANLADI!
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, "İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak için CHP'den İzmir'i istediği" yönündeki iddialara yanıt verip, "Bunların hepsi dedikodu. Böyle bir görüşme ya da bu anlamda yapılmış herhangi bir müzakere yok" dedi.



GÖK KUBBEYİ KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞINA YIKARIZ
Eski Devlet Bakanı ve CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, söz konusu iddiaları canlı yayında değerlendirdi.

"GÖK KUBBEYİ KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞINA YIKARIZ" I VİDEO İZLE

Bu iddiaların gerçekleşmesi durumunda CHP'nin kapısına kilit vurulması gerektiğini vurgulayan Sevigen, "Kimse hayal kurmasın, Kemal Bey de hayal kurmasın. Gök kubbeyi başlarına yıkarız." diye konuştu.



Sevigen'in açıklamaları şöyle:

"Bu olursa; dükkanı kapatmamız lazım, CHP'yi kapatmamız lazım. Partilerin yüreklerinin çarptığı yerler vardır. Çankaya diyoruz ama bizim esas yüreğimizin olduğu yer İzmir'dir. Düşmanı Yunan'ı oradan denizde dökmüşüz. Koca Mustafa Kemal Atatürk oradan başlamış. İzmir'in kurtuluşu partimizin kuruluşudur. 9 Eylül günü partinin kapısına kilit vursunlar. Kimse hayal kurmasın, Kemal Bey de hayal kurmasın. Gök kubbeyi başlarına yıkarız. Bunu görüşmek bile suç. Olur mu öyle şey?"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN