Ameri'kaan' kabusu! ABD basını Türk savunma sanayiine övgü yağdırdı! Kendi ülkesine çattı: F-35'i geçebilir

Dünyanın en Saygın Yayınlarından Foreign Policy, Millıi savaş uçağımız Kaan'ı manşet yaptı. Yazılım programı ile rakiplerini geride bıraktığını anlattı. Kendi ülkesine çattı: F-35'i geçebilir!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 06:57
Ameri’kaan’ kabusu! ABD basını Türk savunma sanayiine övgü yağdırdı!  Kendi ülkesine çattı: F-35’i geçebilir

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan'ın destekleriyle üretilen KAAN, dünyanın ilgisini çekti. Amerikan dergisi Foreign Policy, "Savunma sanayiinde atağa kalkan Türkiye, KAAN'la savaş uçağı pazarına girdi" dedi.



Amerikan yapımı F-35'ler ile milli uçağımızı kıyaslayan dergi, rekabetin büyük olacağını belirtti. KAAN'ın özelliklerini anlatıp ABD'yi eleştirdi: Bu teknolojiye ayak uyduramazsak çok geride kalacağız.

- Azami hız: 1,8 MACH

- Yapay zeka ve nöral ağ desteği

- Havadan havaya muharebe menzili

- Servis tavanı: 55.000 FT

- Uzunluk: 21 Metre

- Yükseklık: 6 Metre

- Kanat açıklığı: 14 Metre



GÖKLERİN 'KAAN'UNU
Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 yıllık iktidar döneminde pek çok alanda olduğu gibi savunma sanayiinde de büyük atılımlar yaptı. Savunma sanayiinde yüzde 80 yerlilik oranı yakalandı. Bu atak, Avrupa ve ABD'yi endişeye itti. Bunlara son örnek ABD'den geldi. Dünyanın en saygın yayın organlarından Foreign Policy, Türk savunma sanayine övgü yağdırırken, ABD'yi topa tuttu... Amerikan dergisi, "Savunma konusunda büyük atılımlar yapan Türkiye, savaş uçağı üretim pazarına KAAN'la girdi. Savaş jeti pazarının çok kutuplu bir döneme girildiği bir gerçek. Türkiye'nin yürüttüğü 5'inci nesil savaş uçağı KAAN programı çok öne çıkıyor.

SÜPERSONIK HIZ
F-35 ve ABD yeni rekabete ayak uydurabilecek mi? KAAN, üstün hava hakimiyetini yeni silahlarla artırılmış havadan havaya muharebe menzili, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruş, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü ile sağlıyor. Washington, diğer ülkelerin jetlerine güç sağlayan sistem ve teknolojilerin satışına öncelik vererek ayak uydurmazsa, ABD küresel savunma pazarında maalesef geride kalacak" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN