Kemal Kılıçdaroğlu partisinin oylarını artırdığı halde eleştirildiğini söyledi! CHP’lilerden tepki: Başarılıymış!

13 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin oylarını artırdığı halde eleştirildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin oyları düştü eleştirilmiyor, biz eleştiriliyoruz” sözleri CHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 06:57
Kemal Kılıçdaroğlu partisinin oylarını artırdığı halde eleştirildiğini söyledi! CHP’lilerden tepki: Başarılıymış!

İÇİNDEKİLER

13 yılda 13 seçim kaybederek tarihe geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, koltuğu asla bırakmayacağını gösterdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: Elbette derin bir üzüntü var. Ben de bunun farkındayım. Ama bu üzüntünün kalıcı olması doğru değil. Burada bize düştüğü kadar bu ülkenin aydınlarına da görev düşüyor, 'Ayağa kalkın' denilmesi lazım... Değişimin içinde yaşayanlar bazen değişimi fark etmeyebilirler.

Umutsuzluk olduğu konusunda gözleminize katılıyorum. Medyada da sokakta da umutsuzluk var, ve evet umutsuzluk umutsuzluğu besliyor. Fakat burada CHP'nin içindeki değişim tartışmasının herkes tarafından farklı yorumlanıyor olması da buna katkı sağlıyor olabilir mi? Değişim, farklı ağızlar tarafından farklı şekilde dile getiriliyor...

Sonuçlara baktığımızda oylarımızın arttığını görüyoruz. Uzun yıllardır milletvekili çıkaramadığımız bazı illerden milletvekili çıkardık. Oyu düşen parti AK Parti, ama tartışılan parti CHP oldu. Bizim oyumuz yükseldi.

İstanbul'u veya Ankara'yı niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı. Sonunda başarıyı gören kim? Ankara'dakini ben görüyorum, İstanbul'dakini İstanbullu görüyor, Adana'dakini Adanalı, Mersin'dekini Mersinli görüyor. SANDIĞA gidip gitmeme konusuna gelince... Elbette hayal kırıklığı içinde veya beklentilerin gerçekleşmemesi nedeniyle bu tür söylemler oluyor, doğrudur. Yazılıyor, çiziliyor, sosyal medyada da söyleniyor. Bizim demokrasi mücadelemiz sürecek.



BİZİ DE KANDIRDI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, sosyal medyada tepkilere neden oldu. İşte o yorumlar: İnanılmaz gerçekten. Hala başarılıyım, "Ben partimin oyumu arttırdım" diyebiliyor. CHP için artık umut yok. İstanbul'daki CHP ilçe kongrelerinde bile, "İktidar olamayız" deniliyor kürsüde. Durum bu. 80 yaşını geçmiş, tüm seçimleri kaybetmiş hala masal anlatıyor. Kılıçdaroğlu'nun demokrat olduğuna inanmıştık, kandırdı. Kesinlikle gitmemek için her yolu deneyecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN