Diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan Macaristan Hindistan ve ABD'ye gidecek...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde Macaristan, Eylül ayında ise Hindistan ve ABD’ye gidecek. Putin de Ankara’da ağırlanacak... Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gündeme dair bir konuşma yapacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 09:15
Diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan Macaristan Hindistan ve ABD’ye gidecek...

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan, önümüzdeki süreçte Macaristan, Hindistan ve ABD'yi ziyaret edecek. 20 Ağustos tarihinde bir planlama söz konusu.

Başkan Erdoğan Macaristan'a gidecek. Macaristan'ın Milli Günü'nde Budapeşte'de olacak Erdoğan, Başbakan Orban'a "Macaristan'ın yanındayız" mesajı verecek.

Bu ayın sonuna doğru Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da olacak.

Bu görüşme, tüm ülkeleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü tahıl krizinin çözülmesi için tarihi bir buluşma olacak. Başkan Erdoğan, 9-10 Eylül tarihlerinde bu kez G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gidecek. 17-21 Eylül tarihlerinde ise Başkan Erdoğan, Amerika'da olacak.

Orada Birleşmiş Milletler Genel Kurulu düzenlenecek. Amerikan kaynaklarına göre Erdoğan, ABD Başkanı Biden'la da bir araya gelecek. Ayrıca Erdoğan, New York'ta çok önemli şirketlerin patronlarıyla da bir toplantı yapacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN