Camide yarı çıplak model rezaletinde 2 gözaltı! Edepsizliğin hesabı kesildi: Bilal Kısa ve 'mapierg'i mercek altına aldık

Başkent Ankara'da İslami değerler ve kutsalımızı ayaklar altına alan büyük bir skandal kayıtlara geçti. 'Mapierg' kullanıcı adlı isminin Ezgi C. olduğu öğrenilen yarı çıplak bir model Kocatepe Camii'nin içerisinde poz verdi, Bilal Kısa isimli sözde yönetmen ise deklanşöre bastı. Fotoğraflarda başörtüsü, takke ve tesbihle alay edilirken edepsiz görüntüler 'zıtların büyüsü' ifadesiyle paylaşıldı. Gelişme üzerine Bilal Kısa ve 'Mapierg'i mercek altına aldık. Kısa, kendisini eleştirenleri küçümseyip "Yaptıklarımı anlamanıza seviyeniz yetmez" imasında bulundu. Rezaletin başaktörü Ezgi C. ise İslam'ı hedef alan sistematik paylaşımları olduğu gözlemlendi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sözde yönetmen ve modelin gözaltına alındığını duyurdu. Ardından Ezgi C. ve Bilal K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2023, 14:19 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 18:10
Camide yarı çıplak model rezaletinde 2 gözaltı! Edepsizliğin hesabı kesildi: Bilal Kısa ve ’mapierg’i mercek altına aldık

İÇİNDEKİLER

İslami değerleri ayaklar altına alan skandalların ardı arkası kesilmiyor.



Bu durumun son örneği başkentte kayıtlara geçti. Objektiflere yarı çıplak poz veren 'mapierg' kullanıcı adlı bir model ve Bilal Kısa isimli sözde yönetmen Ankara'nın en büyük camilerinden biri olan Kocatepe Camii'ni fotoğraf stüdyosuna çevirdi.


Dini değerlerin ve kutsalın hiçe sayıldığı rezalette söz konusu modelin belini açıkta bırakan 'crop' olarak tabir edilen bir tişörtle girdiği, eteğini yukarı çektiği görüldü.






Fotoğraflarda başörtüsü, takke ve tesbihle de alay edildi.

Üstelik rezalet bununla da sınırlı kalmadı. Edepsiz görüntüler "Zıtların büyüsü" denilerek servis edildi, insanların aklıyla alay edildi.



İngilizce olarak yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı;


"Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tesbih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor"



Öte yandan gönderiye gelen yorumlarda 'mapierg' kullanıcı adlı model ve Bilal Kısa isimli sözde yönetmenin çevresi İslamla aleni bir şekilde alay etti.

"Madorokamado" mahlası Instagram kullanıcısı ilk olarak 'Taliban' benzetmesi yaptı ardından "Olm ayıp lan camide" şeklinde alaycı bir üslup sergiledi.



Rezaletin başrolü olan model (@mapierg) ise "Dinde ayıp olmaz" şeklinde haddini aşan bir biçimde hüküm verdi.



AKLA ZİYAN SAVUNMA
Yarı çıplak modelle camide çekim yapıp, kutsal değerleri çiğneyen sözde yönetmen Bilal Kısa'nın kendini savunma biçimi ise 'pes' dedirtti.



Rezalete "Bu şerefsizliğin, adiliğin, rezilliğin sorumlusu kimse hesap versin. Dini değerlere saldırı" yorumuyla tepki gösteren vatandaşa yanıt veren Kısa kendini akladı.

Kısa, "Adilik de değil, rezillik de değil. Bu dine saldırı hiç değil. Bu tamamen belli bir kesimin dinden korkmamasını sağlamak ve burada korkudan çok huzur olduğunu anlatmak istenilen çalışma" diyerek insanlarla alay etti.



KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERİ KÜÇÜMSEDİ: SİZ ANLAMAZSINIZ
Skandalın mimarı Bilal Kısa bir başka paylaşımında kendisine tepki gösterenleri küçümseyerek "Yaptıklarımı anlamanıza seviyeniz yetmez" imasında bulundu.

Şöyle konuştu;

Kimse dini alaya almadı, aksine dinden korkup kaçan birtakım gençlerin buranın korkulacak bir yer olmadığını fotoğraflarla anlatmaya çalıştık. Belli ki size daha gelememiş. Sizin de anlayacağınız diler kadar üretmeye devam edeceğim.



Gelelim camide yarı çıplak poz veren 'mapierg'e...

Sözde modelin Instagram hesabındaki paylaşımları mercek altına aldık. Kutsal besmele lafzının yer aldığı dini değerleri ayaklar altına alan paylaşımlar dikkatlerden kaçmadı.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Ankara Valiliği skandalla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "İlimiz Kocatepe Camiinde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında Valiliğimizce adlî ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkındaki soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, kolluk birimlerince yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen kadının Ankara'da yaşayan E.C. olduğunun belirlendiği, yayın yapan yönetmenin açık kimlik bilgilerinin tespiti için araştırmalara devam edildiği aktarıldı.



GÖZALTINA ALINDILAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii'nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında resmen soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K.'nin gözaltına alındığını duyurdu.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yazılı, görsel ve sosyal medyadaki yayınlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında, B.K. isimli yönetmenin bir kadınla Ankara Kocatepe Camisi'nde çektiği ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar sebebiyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda kolluk birimlerince yapılan araştırmada, fotoğrafları çekilen E.C. ile söz konusu yayını yapan B.K'nin gözaltına alındığı ifade edildi. Şüphelilerin ikametlerinde arama yapıldığı, suç delillerine el konulduğu ve ele geçen dijital materyallerin de incelemeye alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

AHLAKSIZLARA ADLİ KONTROL
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada suç delillerine el konuldu, ele geçirilen dijital materyal de incelemeye alındı.

Zanlılar E.C. ve B.K, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan adli kontrol altına alınmaları talebiyle Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN