Putin kritik tarihi duyurdu: Dünyanın gözü bu görüşmede! Başkan Erdoğan Türkiye'yi enerji üssü yapacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi enerji üssü yapmak için adım attı. Putin, Rus gazının ülkemizden dağıtılabileceğini açıkladı. BAE de yeşil enerjiye odaklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2023 Güncelleme 31 Temmuz 2023, 15:40
Putin kritik tarihi duyurdu: Dünyanın gözü bu görüşmede! Başkan Erdoğan Türkiye’yi enerji üssü yapacak

İÇİNDEKİLER

Rusya lideri Putin, Avrupa'nın Türkiye'den gaz almasına yeşil ışık yaktı. Bir dağıtım merkezi kurularak, Rus gazının buradan gönderilebileceğini açıkladı. Ayrıca Erdoğan'la, Çarşamba günü telefonda görüşeceklerini vurguladı.



Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) enerji yatırımı için kolları sıvadı. Rüzgâr santralleri, güneş panelleri ve termik santraller kurmak için yer aramaya başladı.

Erdoğan ise tüm projelerde yerli ürün kullanılmasını şart koşup imza attı.

DÜNYANIN GÖZÜ BU GÖRÜŞMEDE
Rusya, 17 Temmuz'da sona eren Tahıl Koridoru Anlaşmasını uzatmadı. Ancak Afrika ülkelerine bedava tahıl göndereceğini açıkladı. Dünya ise "Bu işi Erdoğan çözer" diyerek beklemeye başladı. Gözler bu çerçevede yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesine odaklandı. Bununla ilgili, Rusya Devlet Başkanı Putin açıklama yaptı. "Bizde (Rusya) ya da Türkiye'de, nerede görüşeceğimiz konusunda anlaşmadık. Bakacağız" ifadelerini kullandı. Putin, ya kendisinin Türkiye'ye gelerek ya da Erdoğan'ın Rusya'ya giderek yüz yüze görüşme konusunda daha önce anlaştıklarını aktardı.

ORTAK KARAR ALDIK
Erdoğan ile telefonla da görüşmeyi planladıklarını anlatan Putin, "Telefonla görüşmek istedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme teklif etti ama bana pek uygun olmayan bir zaman önerdi. Bugün ben önerdim, ona uygun değildi. Yarın önerdim, yine uygun değil. Çarşamba günü konuşmak için anlaştık. Konuşup karar vereceğiz" diyerek son durumu aktardı. Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan Rusya'nın çekilme kararının lojistik, Rus gemilerinin limanlara girişinin imkansızlığı, para transferi, sigorta ve diğer problemlerle bağlantılı olduğunu da hatırlattı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN