AK Parti Genel Merkezi'nde balkon çalışması! Başkan Erdoğan'ın balkon konuşması için hazırlıklar başladı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandığa gidiyor. 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları sandıkların kapanması ile yapılacak oy sayımı ile belli olacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini önde götüren AK Parti''nin Çankaya'daki parti genel merkezi önünde kutlamalar başladı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2023, 14:55 Güncelleme 14 Mayıs 2023, 22:58
AK Parti Genel Merkezi’nde balkon çalışması! Başkan Erdoğan’ın balkon konuşması için hazırlıklar başladı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde oy sayımı hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı verilere göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yarışını önde götürdüğü görüldü.

Hal böyle olunca AK Parti'ye ve Başkan Erdoğan'a gönül veren seçmenler Ankara'daki parti genel merkezinin önünde toplanmaya başladı.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE COŞKULU KALABALIK
Kalabalığın zamanla arttığı görüldü.

Seçim sonucunu kutlamaya başlayan AK Partililer, ellerinde bayraklarla çalan şarkılara eşlik etti.

Oldukça coşkulu olduğu görülen kalabalık, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı bekliyor.

SANDIK BAŞINDAN AYRILMAYIN
Başkan Erdoğan sandıkların yüzde 80'inin açıldığı anlarda Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, sandık görevlilerine seslenerek "Sandıkların başından ayrılmayın" çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye'mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir.

Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır.

Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum.

Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.