
YSK'nin internet sitesinde yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak seçim takvimi kapsamında, 23 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi partilerce Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurular incelendi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları tarafından aday gösterilen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti gruplarınca aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başvuru evrakının incelenmesi neticesinde herhangi bir eksiklik olmadığı anlaşıldı.
Buna göre, Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran Başkan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun başvuruları oy birliğiyle kabul edildi.
(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayın)
6'LI KOALİSYONUN BAŞKAN ERDOĞAN KORKUSU
Başkan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunun onaylanmasının ardından akıllara 6'lı koalisyonun, Başkan Erdoğan korkusu geldi. 'Aday olamaz' algısı yürütmeye çalışan 6'lı koalisyonun ipliğini pazara takvim.com.tr çıkarmıştı.