MİT'ten DEAŞ operasyonu: 1'i ölü 19 terörist yakalandı!

Son dakika haberi! MİT'in Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın eylem hazırlığındaki hücre yapılanmasına yönelik operasyonunda, 1'i ölü 19 terörist ele geçirildi. Örgüt üyeleri, Suriye'deki TSK Üs Bölgeleri'ne ve Türk Kurumları'na yönelik yoğun olarak keşif faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2022, 09:46 Güncelleme 30 Eylül 2022, 10:17
MİT’ten DEAŞ operasyonu: 1’i ölü 19 terörist yakalandı!

İÇİNDEKİLER

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'de ve Suriye'de görev yapan TSK birliklerine yönelik eylem hazırlığında olan DEAŞ'ın bir hücresini deşifre etti. Suriye'de hücreye düzenlenen operasyonda 1'i ölü 19 DEAŞ üyesi yakalandı. 350 kilo TNT, 20 patlamaya hazır EYT, intihar yeleği, çok sayıda patlayıcı, silah ve muhimmatın ele geçirildiği operasyonda, hücredeki DEAŞ'lılardan itiraf geldi.

İTİRAF GELDİ
Örgüt üyeleri, Suriye'deki TSK Üs Bölgeleri'ne ve Türk Kurumları'na yönelik yoğun olarak keşif faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

DEAŞ'ın Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli başta olmak üzere Türk Kurumları'na yönelik sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere özel bir hücre oluşturduğu bilgisine ulaşan Milli İstihbarat Teşkilatı, uzun soluklu çalışmanın ardından örgütün çok özel hücresini deşifre etti.

SURİYE'DE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR
MİT'in yaptığı istihbarı ve operasyonel çalışmalar sonrasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'na bağlı yerel güvenlik güçlerince Fırat Kalkanı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı alanlarında operasyonlar düzenlendi. Sabah'ta yer alan habere göre, bu operasyonlar neticesinde 1'i ölü 19 DEAŞ mensubu yakalandı.


SURİYE'DEKİ ÜS BÖLGELERİNE VE TÜRK KURUMLARINA EYLEM HAZIRLIĞI
Yakalanan hücre üyeleri ise hain planı itiraf etti, DEAŞ'lı hücre üyeleri; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'deki Üs Bölgeleri'ne ve Türk Kurumları'na yönelik yoğun olarak keşif faaliyeti yürüttüklerini, eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

4 EYLEM GİRİŞİMİ YAPMIŞLAR
Hücrede yakalanan zanlılar, TSK'ya ait araçların Suriye'deki günlük rutinlerini tespit etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Ağustos ve Eylül ayları arasında TSK araçlarına yönelik 4 eylem girişiminde bulunduklarını da itiraf etti.

ADETA CEPHANELİK ÇIKTI
Operasyon kapsamında çökertilen hücreden 350 kilo TNT, 20 patlamaya hazır EYP, 14 boş EYP düzeneği, 3 intihar kemeri, 2 intihar yeleği, 600 fünye, 7 adet AK-47, 3 adet LAW silahı, 750 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 RPG atar, 12 RPG-7 mühimmatı, 5 107 mm.lik havan mühimmatı, 2 adet taaruz tipi el bombası, 4 AK-47 şarjörü, 4 çelik bilye, 84 adet 9 volt akü, keskin nişancı tüfeği olarak kullanılmak üzere modifiye edilmiş 1 M-16, 3 adet keskin nişancı dürbünü, 2 adet 7.65 milimetre çapında tabanca, 1 adet 9 milimetre çapında otomatik tüfek ele geçirildi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN