Son dakika Balıkesir deprem! Gönen 4.6 ile sallandı: Deprem İstanbul ve Çanakkale'de de hissedildi

Balıkesir'in Gönen ilçesinde saat 18.44'te 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Çanakkale ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı sonrası Bakanlık, Valilik ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi. İşte habere ilişkin tüm detaylar ve AFAD, Kandilli son depremler listesi...

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2022, 18:47 Güncelleme 21 Temmuz 2022, 20:00
Son dakika Balıkesir deprem! Gönen 4.6 ile sallandı: Deprem İstanbul ve Çanakkale’de de hissedildi

İÇİNDEKİLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan elde edilen verilere göre Balıkesir'in Gönen ilçesinde saat 18.44'te 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



Sarsıntı yerin 12.32 km derinliğinde gerçekleşti.



İşte depreme dair tüm detaylar;

Büyüklük : 4.6 (Mw)

Yer : Gönen (Balikesir)

Tarih-Saat : 21.07.2022, 18:44:23 TSİ

Enlem : 40.1590 N

Boylam : 27.4041 E

Derinlik : 12.32 km



Bazı noktalarda vatandaşlar bulundukları binalardan dışarıya çıktı.

Balıkesir Gönen merkezli deprem Çanakkale ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Başakşehir, Esenyurt gibi Avrupa Yakasında bulunan ilçelerde kısa süreli panik nedeniyle vatandaşlar kendini binalardan dışarı attı.

ÇANAKKALE YENİCE'DE KISA SÜRELİ PANİK
Balıkesir'in Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem Çanakkale'de de hissedildi. Yenice ilçesinde yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde saat 18.44'te yerin yaklaşık 12,32 kilometre derinliğinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale'de de hissedilen deprem, bölgeye en yakın yerleşim yerlerinden Yenice ilçesinde de paniğe neden oldu. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, bölgede can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.



HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK!

AFAD'dan deprem sonrası açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.



BAKANLARDAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA
Balıkesir'in Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı, yaralanma ve hasar bilgisinin olmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor." ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal medya hesabından, "Balıkesir Gönen merkezli depremde şu ana kadar çok şükür ki olumsuz bir durum, hasar bilgisi yok. Çalışmalarımız sürüyor, süreci yakından takip ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Koca ve Kurum, Balıkesir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.



JANDARMA VE AFAD'DAN TARAMA ÇALIŞMALARI
Balıkesir Valisi Hasan Işıldak, deprem sonrası sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Işıldak, "Saat 18.44'de Gönen İlçemize bağlı Tahtalı Mahallemiz merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak şu ana kadar intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Jandarma ve Afad birimlerimizin tarama çalışmaları devam etmektedir. Gönen İlçemize ve Balıkesir'e geçmiş olsun" ifadelerini kulllandı.

Depremin meydana geldiği Gönen'den Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.



İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da da hissedilen, Balıkesir Gönen'deki depreme ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya, açıklamasında, "Balıkesir Gönen merkezli AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İlimizde deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ihbarı alınmamıştır. Allah her türlü afetten ülkemizi korusun" ifadelerine yer verdi



PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY: YIKICI DEĞİL HATIRLATICI

Çok büyük bir deprem değil. Yıkım ve hasar verebilecek, binaların sallanmasına neden olduğu için çok rahat hissedilebilecek bir deprem. Ama korkulacak bir deprem değil. Türkiye'de her gün onlarca deprem oluyor. Ancak bu 4'ün üzerindekileri hissedebiliyoruz. Türkiye bir deprem ülkesi ve dayanıksız binalarımızla ilgili gerekli önlemleri hızla almamız gerekiyor.