Mersin'deki kurutulan ağaçta CHP kumpası! Fondaş medyası haberini yaptı arkasından CHP'li belediye çıktı

Son dakika haberi! Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bulunan ve kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilen ağacın kurutulması olayının arkasında CHP kumpası çıktı. CHP'li fondaş medyanın haberini yaptığı olayın talimatının CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği ortaya çıktı. Skandalın görüntüsü de ortaya çıktı. Öte yandan gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Salim Gökçek, belediye çalışanı Yusuf Soyak ile Toroslar CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır, savcılık tarafından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2022, 09:35 Güncelleme 19 Temmuz 2022, 19:00
Mersin’deki kurutulan ağaçta CHP kumpası! Fondaş medyası haberini yaptı arkasından CHP’li belediye çıktı

İÇİNDEKİLER

Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bulunan ve kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilen ağacın kurutulması olayının arkasından CHP kumpası çıktı.




CHP'Lİ MEDYA HABERİNİ YAPTI ARKASINDAN CHP ÇIKTI
CHP'li fondaş medyanın haberini yaptığı olayın talimatının CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği ortaya çıktı.

SKANDALIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
CHP'li belediye çalışanı ve CHP'li gençlik kolları üyesinin ağaca zehir enjekte ettiği anın görüntüleri ortaya çıktı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'ndaki yarım asırlık kauçuk ağacının kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Salim Gökçek, belediye çalışanı Yusuf Soyak ile Toroslar CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır, adliyeye sevk edildi.

SERBEST KALDILAR
Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'ndaki yarım asırlık kauçuk ağacının kök kısmının matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınan ve işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan şüpheliler, savcılık tarafından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Salim Gökçek, belediye çalışanı Yusuf Soyak ile Toroslar CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede, yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'in Yenişehir ilçesi sahilindeki kauçuk ağacına, matkapla açılan deliklere yabancı madde enjekte edilmesi sonucu zarar verildiği belirlendi.

Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandındaki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda yer alan yaklaşık 50 yıllık ağaçta kuruma meydana geldi. Valiliğin, sahilin simgesi olarak anılan ağacın incelenmesi talimatı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Yüksek orman mühendislerinden oluşan ekip, ağacın gövdesindeki incelemede matkapla her biri yaklaşık bir santimetre çapında 9 delik açıldığını belirlendi. Gövdedeki renk değişimi ile dallardaki kurumanın da açılan deliklere yabancı madde enjekte edilmesi sonucu oluştuğunu belirleyen ekip, hastalık veya mantar izine ise rastlamadı.

Laboratuvar sonuçlarının eklendiği rapor valiliğe sunuldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ağaçta bakım çalışması yaptı.

TALİMATI CHP'Lİ BELEDİYE VERDİ
Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, 29.06.2022 günü saat:03.00 sıralarında Özgecan Aslan Barış Meydanında bulunan kauçuk ağacının dışarıdan müdahale ile zehirli madde enjekte edilerek kurutulmaya çalışılmasını gerçekleştiren 34 DKC 222 plakalı aracın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı tespit edildiği bildirildi.

Aracın sürücüsünün CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Yusuf Soyak isimli şahısın yakalandığı bildirildi. Soyak, ifadesinde yanında Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır'ın olduğunu itiraf ederken olayla ilgili talimatı Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı olan Serdar Salim Gökçek'in verdiğini belirtti. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

CHP'Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞACI NEDEN ZEHİRLEMEK İSTEDİ?
Zehirleme olayının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize olarak yapıldığı böylece ortaya çıkmış oldu. Ağacın neden kurutularak zehirlenmek istendiği henüz netlik kazanmazken, ağacın kent meydanından kaldırılmak için sebep üretilmeye çalışıldığı düşünülüyor.

ÇOK ÇARPICI İDDİALAR: KONSER ALANININ AÇISINI KAPATIYOR DİYE Mİ ZEHİRLENDİ?
Ağacın zehirlenmesi olayının ardından CHP'nin çıkması ile kentte birçok iddia gündeme geldi. Ağacın kurutularak yok edilmek istenmesinin nedeni olarak konser alanı gösterildi. Özgecan Aslan Meydanı'ndaki ağacın konserlerde tam merkezde kaldığı ve görüş alanını kapattığı, CHP'li belediyenin bunun için ağacı yok etmek istediği iddia edildi.

TARIMSAL DAİRE BAŞKANI TALİMATI KİMDEN ALDI?
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Salim Gökçek'in ağacın zehirlenmesi talimatını verdiği üzerine ilk tespit yapılmıştı. Ancak, Gökçek'in bu alanda yetkisinin olmadığı belirtiliyor. Kauçuk ağacın bulunduğu konser alanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkili olarak görünüyor. Bu durum da Gökçek'in talimatı kendisinin veremeyeceği yönünde bir tartışmayı beraberinde getiriyor.

DAHA ÖNCE DE PALMİYE AĞAÇLARI SÖKÜLMÜŞ
Özgecan Aslan Meydanı'nın daha önce Palmiye ağaçları ile çevrili olduğu, bu ağaçların da söküldüğü belirtiliyor. Son olarak sıranın kauçuk ağaca geldiği, ancak ağacın kesilmesi halinde büyük tepki doğuracağını, bu nedenle zehirleyerek kurutma yoluna gidildiği değerlendiriliyor.



AĞAÇ KURTARILABİLİR
Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bulunan ve kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilen ağaç koruma altına alındı. Ağaçta incelemede bulunan ziraat mühendisi Deniz Gürbüz, hala canlı olan ağacın kurtarılabileceğini söyledi.

Yenişehir ilçesi Adnan Menderes sahilindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nın simgesi haline gelen yarım asırlık kauçuk ağacının yaprakları 10 gün önce kurumaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede ağacın toprakla buluştuğu kök noktasından matkapla 9 delik açıldığı ve içerisine sıvı enjekte edildiği belirlendi. Deliklerdeki sıvıdan alınan numunenin yapılan incelemesi sonucunda ağacın gövdesine asit benzeri bir madde enjekte edildiği saptandı. Orman Müdürlüğü, elde edilen laboratuvar sonuçları ve tutanakları yasal işlem yapılması için Mersin Valiliği'ne bildirdi. Belediye ekipleri tarafından kuruyan yapraklar ve dallar kesildi. Bu kapsamda ağacın kurtarılması için açılan delikler saf su ile temizlenip, aşı macunu ile kapatıldı.



Ağacın eski hali

Ziraat mühendisi Deniz Gürbüz, hala canlı olan ağacın kurtarılabileceğini söyledi. Gürbüz, "Genelde park ve bahçelerde gördüğümüz kauçuk ağacıdır. Ağaç bir çok nedenden kaynaklı kuruyabilir. Bunlardan bir tanesi kimyasal yönden olabilir. Zirai ilaç ya da asitlerden kaynaklanabilir. Ağaç yeşil ve büyük dalları var iken budama geçirmiş. Gençleştirme budaması yapılmış. Gençleştirme budaması yapılırken ağaç zayıf düşmüş. Zayıf düşen bitkiye hastalık zararlısı çok çabuk gelebilir. Bu da ağacı kurutur. Ayrıca burası dolgu alanı. Ağacın gövdesi büyük, dolayısıyla saçak köklerinin de büyük olduğunu gösterir. Bu nedenle kökün daha fazla alana yayılamadığı ve etrafı betonla örtülü olmasından kaynaklı hastalanmış olabilir. Ağaç şu an ölmüş ya da kurumuş değil. Ağaç hala canlı. Kuruma varsa engellemek için canlandırıcı özel ürünler kullanarak bitkiyi eski haline getiririz" diye konuştu.

'AĞAÇLA BERABER BÜYÜDÜK'
Çevre sakini Ayhan Ayık (74) ise, "Ağacın dikildiği günü hatırlıyorum. Ağaç benimle beraber büyüdü. Yazın gölgesine gelip otururduk, insanlar dibinde oturup nefeslenirdi. Buranın sembolüydü. Kim ağaçtan ne ister anlamadık. Bunu yapan doğanın düşmanıdır. Orman yakmaktan farkı yok. Ha yakmışsınız ha zehirlemişisiniz aynı şey" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN