Kılıçdaroğlu, HDP ve İsmail Saymaz, Öcalan posteri önünde konser veren Aynur Doğan'a sahip çıktı: 'Kürtçe engelleniyor' algısı

Derince Belediyesi, daha önce bebek katili Abdullah Öcalan'ın posterleri önünde konser verdiği için Aynur Doğan'ın 20 Mayıs'ta yapmayı planladığı konseri iptal etti. Bu gelişmenin üzerine CHP, HDP, yandaş medya ve gazeteci görünümlü tetikçiler konserin Doğan'ın Kürt olmasından dolayı iptal edildiği algısını oluşturmaya çalıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve kronik muhalif İsmail Saymaz, bebek katilinin posterleri önünde bölücü naraların atıldığı konserlere imza atan Aynur Doğan'a sahip çıkıp, olayı manipüle ederek hükümeti hedef aldı.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2022, 23:39 Güncelleme 16 Mayıs 2022, 00:04
Kılıçdaroğlu, HDP ve İsmail Saymaz, Öcalan posteri önünde konser veren Aynur Doğan’a sahip çıktı: ’Kürtçe engelleniyor’ algısı

İÇİNDEKİLER

Derince Belediyesi, özel bir firma tarafından organize edilen ve 20 Mayıs'ta yapılması planlanan Aynur Doğan konserinin iptal edildiğini duyurdu.



Konserin iptal edildiğini resmi Twitter hesabından duyuran Belediye, "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.



"KÜRT OLDUĞU İÇİN İPTAL EDİLDİ" ALGISI
Yaşanan bu gelişmenin ardından başta CHP ve HDP olmak üzere muhalif partiler, yandaş medya ve gazeteci görünümlü tetikçiler Doğan'ın Kürt olmasından dolayı konserin iptal edildiği şeklinde iğrenç bir algı operasyonuna soyundu.


Fotoğrafta: Kılıçdaroğlu'nun savunduğu Aynur Doğan'ın 2011 yılında Düsseldorf'ta PKK elebaşı Öcalan posteri önünde verdiği konser

KILIÇDAROĞLU, ÖCALAN DESTEKÇİSİ SÖZDE SANATÇIYA SAHİP ÇIKTI: "GECEYE DAR HEJİROKE İYİ GİDER…"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçmişte terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konser veren Doğan'a sahip çıkarak hükümeti hedef aldı.



Kılıçdaroğlu, Doğan'ın şarkısına da yer verdiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP. Geceye Dar Hejiroke iyi gider…"



HDP'DEN ALÇAK ALGI!
Terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP'den de konuya ilişkin algılarla dolu bir açıklama geldi.

HDP'li Meral Danış Beştaş, Öcalan destekçisi Aynur Doğan'ın konserinin iptal edilmesini manipüle ederek "Kürtçe dil bayramı gününde Aynur Doğan konserine yasak. Kürt ve Kürtçe düşmanı değilsiniz öyle mi?" ifadelerini kullandı.

Beştaş'ın olayı "Kürt ve Kürtçe düşmanlığı" olarak manipüle edip toplumun sinir uçlarını kaşıması sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.



İSMAİL SAYMAZ BOŞ DURUR MU!
Gazeteci görünümlü tetikçi, kronik muhalif İsmail Saymaz da konserin iptal edilmesi üzerinden "Kürtçe ezgilere karşı olunduğu için iptal edildi" şeklinde manipülasyonunda bulundu.



KİRLİ İŞBİRLİĞİ AYYUKA ÇIKTI
Öcalan posterleri önünde konser verdiği için konseri iptal edilen Aynur Doğan'ı propaganda malzemesi olarak kullanıp, siyasetlerine ve maipülasyonlarına alet eden CHP ve HDP olmak üzere muhalif partiler, yandaş medya ve gazeteci görünümlü tetikçilerin giriştiği kirli işbirliği bir kez daha gözler önüne serildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN