Son dakika: Gaziantep'te hudut karakoluna havan mermili saldırı! MSB karşılık olarak bomba yağdırıyor

Son dakika haberi... Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan ve Suriye sınırında yer alan Köprübaşı Hudut Karakolu'na havan mermili saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı sonucu bir askerimiz şehit oldu. MSB'nin karşılık olarak bölgeye bomba yağdırırken 21 teröristin etkisi hale getirildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2022, 18:29 Güncelleme 13 Mayıs 2022, 09:22
Son dakika: Gaziantep’te hudut karakoluna havan mermili saldırı! MSB karşılık olarak bomba yağdırıyor

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK/YPG'nin Gaziantep'in Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakoluna yönelik saldırısının ardından başlayan "cezalandırma atışları" Aynularab'ın batı kesimlerine yönelik sürüyor.

Terör örgütü PKK/YPG'nin dünkü saldırısı sonrasında ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yoğun ateş altına alınan Gaziantep'in Karkamış ilçesinin doğu bölgesinde yer alan Aynularab'ın batısında yer alan terör örgütü mensuplarının yerleştiği bölgelerden atışların ardından yeniden dumanlar yükselmeye başladı. Havanın aydınlanmasıyla dün vurulan bazı binaların kullanılamaz hale geldiği görüldü.


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden teröristlerce yapılan ÇNRA/havan saldırısında 4 asker ve 1 sivilin yaralandığını açıkladı.

1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
Yaralanan askerlerden birinin yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisine ulaşıldı.



Yaralıların hemen hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı ifade edildi.

CEZALANDIRMA ATIŞLARI YAPILIYOR
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir" denildi.

21 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/YPG'nin Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakoluna yönelik saldırısının ardından başlatılan "meşru müdafaa" ve "cezalandırma atışları" sonucu etkisiz hale getirilen terörist sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi.


ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMAMIŞTIR, BIRAKILMAYACAKTIR

Açıklamada, "Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı ter türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir." ifadesine yer verildi.

İZLİ MERMİ ATIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
A Haber canlı yayınında ekrana yansıyan görüntülerde teröristlere yönelik izli mermi ile saldırılara devam edildiği görüldü. Patlama seslerinin yankısı da bölgeden duyuluyor. Bölgede sıkışan teröristlere ait mağara ve sığınaklar imha ediliyor ve teröristler etkisiz hale getiriliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN