FETÖ ve CHP'nin 'Kaşıkçı Elması' iddiası yalan çıktı! Veli Ağbaba, Barbaros Şansal ve Akın İpek...

Sosyal medyadan gündemi manipüle ederek algı operasyonu çeken FETÖ'cü ve CHP'li isimlerin diline doladığı son yalan "Kaşıkçı Elması çalındı" iddiası oldu. FETÖ firarisi Akın İpek, CHP'li Veli Ağbaba, Barbaros Şansal gibi isimlerin başını çektiği ve trollerin köpürttüğü yalan 'Milli Saraylar' tarafından ifşa edildi. Milli Saraylar'ın sosyal medya hesabından 'Kaşıkçı Elması'nın fotoğrafları paylaşılarak, "Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2022, 13:32 Güncelleme 12 Mayıs 2022, 16:19
FETÖ ve CHP’nin ’Kaşıkçı Elması’ iddiası yalan çıktı! Veli Ağbaba, Barbaros Şansal ve Akın İpek...

İÇİNDEKİLER

FETÖ firarisi Akın İpek, CHP'li Veli Ağbaba, Barbaros Şansal gibi isimlerin başını çektiği ve trollerin köpürttüğü "Kaşıkçı Elması çalındı" iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA ALGIYI BAŞLATTILAR: "KAŞIKÇI ELMASI ÇALINDI"
Her fırsatta sosyal medyada ortak algı operasyonu çeken ekip bu kez Kaşıkçı Elması çalındı yalanını pompaladı.

CHP'Lİ VELİ AĞBABA: YAĞMA VAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Twitter üzerinden "Müzelerde yağma var! Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı Müzesi'nden kaybolduğu söyleniyor. Müzelerde özellikle son yıllarda hırsızlık ciddi oranda arttı! İktidar üç maymunu oynuyor. Kimbilir belki bu hırsızlık da organizedir, birilerinin bilgisi dahilindedir." paylaşımını yaptı.

FETÖ'CÜ AKIN İPEK: TOPKAPI SARAYI SOYULDU
Ağbaba gibi yalanı köpürten isimlerden biri de FETÖ firarisi Akın İpek oldu. İpek, "Ülkenin geldiği yere bak arkadaş... Topkapı sarayı soyuldu, Kaşıkçı Elması kayıp diye haberler var; Yok artık diyemiyoruz. Yok artık diyemiyoruz, çünkü herifler 10 000 lerce pırıl pırıl gencin hayatını çaldılar. 1000 tane Kaşıkçı Elması, 1 tanesinin tırnağı etmez..." şeklinde algı içerikli paylaşımıyla yalana ortak oldu.

BARBAROS ŞANSAL DA PAYLAŞANLAR ARASINDA
FETÖ ve CHP'nin pompaladığı yalanı ilk yayan isimlerden biri de Barbaros Şansal oldu.

Kaşıkçı Elmasının fotoğrafını paylaşan Şansal, "laga luga yapma , Kaşıkçı elması nerede hesap ver !" paylaşımında bulundu.

MİLLİ SARAYLAR YALANLADI
FETÖ-CHP ortak yalanı 'Milli Saraylar' tarafından ifşa edildi.

Milli Saraylar'ın sosyal medya hesabından 'Kaşıkçı Elması'nın fotoğrafları paylaşılarak, "Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı'nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı'nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmektedir.

Kaşıkçı Elması'nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir.

Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır."

KAŞIKÇI ELMASINI A HABER GÖRÜNTÜLEDİ
A Haber ekibi çalındığı iddia edilen Kaşıkçı Elması'nı görüntüledi. Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kocaman şunları söyledi:

"Topkapı Sarayı'nda sergilenen, envanterimizde bulunan yaklaşık 200 bin eser var. Bu eserlerin tamamı 2019 yılında Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlandığı zaman, 12 ayrı komisyon ve uzmanlardan oluşan aynı zamanda üniversitelerimizdeki akademik uzmanlarımızı da bu komisyonlara katarak hepsinin tek tek envanterini takip ettik. Ve bunların tamamının kaydını yaptık.

Kaşıkçı Elması ile ilgili son dönemde spekülatif haberler yer almakta. Bunlar gerçeği yansıtmamakta. Çünkü 2014 yılına kadar Fatih Köşkü'nde sergilenen Kaşıkçı Elması, Fatih Köşkü'nün restorasyona girmesiyle 2019 yılına kadar depolardaydı. Biz Topkapı Sarayı, Milli Saraylar'a bağlandığı zaman ziyaretçilerimizin en çok sorduğu Kaşıkçı Elması olduğu için silahlar arasındaki mevcut vitrinde sergilemeye başladık. Ve bu bölgedeki her türlü müzeciliğin, bir tarihi eserin güvenliği ile ilgili gerekli her türlü güvenlik tedbirini en üst düzeyde alarak burada sergilemeye devam ediyoruz.

"TURİZMİ BALTALAMAK İÇİN YAPILDI"
24 saat kameralarımız mevcuttur. Bunlar aylarca kaydedilmektedir. Ziyaretçi sayımız pandemi öncesi döneme ulaştık. Bunun turizmi baltalamak için yapıldığını düşünüyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN