SON DAKİKA! Stokçulukla mücadelede yeni düzenleme! Hapis cezası artıyor

Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulukla mücadele için yeni düzenlemenin bu ay Meclis'e sunulacağını duyurdu. Bakan Bozdağ, stokçuluğa verilecek hapis cezasının artırılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2022, 11:41 Güncelleme 10 Mayıs 2022, 13:28
SON DAKİKA! Stokçulukla mücadelede yeni düzenleme! Hapis cezası artıyor

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulukla mücadele için yeni düzenlemenin bu ay Meclis'e sunulacağını duyurdu. Bakan Bozdağ, stokçuluğa verilecek hapis cezasının artırılacağını açıkladı.

Bozdağ, "Stokçuluğa verilen hapis cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme bu ay Meclis'e sunulacak." dedi. 'Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınan kişi 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' denilen cezalar 1 yıldan 3 yıla kadar çıkarılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN DÜN AÇIKLAMIŞTI
Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, stokçuluğa karşı sert adımlar atılacağını açıklamış, cezaların artırılacağını ifade etmişti. Erdoğan, "Denetimleri, sıkılaştırdık. Üretici ve tüketici arasındaki ilişkiyi en sağlıklı zemine oturtma amacıyla hazırladığımız hal, perakende ve elektronik ticaret kanunlarıyla ilgili çalışmalar bitmek üzeredir. Stokçuluk ve fiyatları etkilemeyle ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Bu tür suçlara verilen cezaları caydırıcılık temelinde yükseltiyoruz. Ayrıca, üretim maliyetlerini dengeleyerek arzı arttırmaya ve böylece fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıklar yürütüyoruz. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme politikamızın başarıya ulaşacağından asla şüphe etmiyoruz." diye konuşmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN