Macron ile görüşen Başkan Erdoğan müzakerelerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan barış diplomasisine devam ederek Macron’la görüştü. Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere sürecinin desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2022 Güncelleme 06 Mayıs 2022, 07:00
Macron ile görüşen Başkan Erdoğan müzakerelerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, barış diplomasisine devam etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Başkan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanlığı'na yeniden seçilmesi dolayısıyla Emmanuel Macron'u tebrik ederek, seçim sonuçlarının Fransa için hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, Türkiye- Fransa ilişkilerinin ortak kıta Avrupa'nın küresel rolü bakımından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye olarak Ukrayna'daki savaşın diplomasi yoluyla sona erdirilmesi noktasında ellerinden gelen tüm çabayı sergilediklerini belirten Erdoğan, müzakere sürecinin desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

MALEZYA KRALI İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile de görüştü. Görüşmede, Türkiye-Malezya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rohinga Müslümanlarının durumu dahil bölgesel konular ele alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN